Dit zijn de meest fotowaardige plekken van Corfu

Redactie digifoto Starter 246

Corfu, een van de meest schilderachtige eilanden van Griekenland, biedt een diversiteit aan fotogenieke plekken die bezoekers betoveren. Van de smaragdgroene stranden tot de rijke geschiedenis, Corfu is een ideale plek voor fotografen en reizigers. In dit artikel vertellen we je meer over de meest fotowaardige plekken van dit eiland.

De berg Pantokrator: een adembenemend panorama

De hoogste berg van Corfu, Pantokrator, biedt een panoramisch uitzicht over het gehele eiland en zelfs Albanië op heldere dagen. Een reis naar de top, hetzij te voet of per auto, leidt tot een van de meest adembenemende fotomomenten op Corfu. De berg is ook de thuisbasis van een sereen klooster, verstopt tussen de olijfgaarden en cipressen.

Kerkyra: een stad vol geschiedenis en charme

Kerkyra, de hoofdstad van Corfu, staat bekend om zijn kleurrijke architectuur en historische bezienswaardigheden. De stad, een smeltkroes van Venetiaanse, Franse en Britse invloeden, biedt een fascinerend straatbeeld. Maak een wandeling langs de oude forten, de schilderachtige straatjes en de bruisende pleinen, en je zult begrijpen waarom deze stad zo geliefd is bij fotografen.

Paleokastritsa: natuurlijke schoonheid op zijn best

Paleokastritsa is beroemd om zijn kristalheldere wateren en prachtige baaien. Omringd door groene heuvels en rotsachtige kliffen, is deze plek een paradijs voor natuurliefhebbers. Een boottocht langs de kustlijn onthult verborgen grotten en afgelegen stranden, ideaal voor adembenemende foto's.

Achilleion: een koninklijk paleis vol pracht

Het Achilleion Paleis, gebouwd door Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, is een must-see in Corfu. Omgeven door prachtige tuinen en met een indrukwekkend uitzicht op de zee, biedt dit paleis een vorstelijke achtergrond voor elke foto.

Kanoni en Pontikonisi: iconische beelden van Corfu

Kanoni, met zijn beroemde uitzicht op het kleine eiland Pontikonisi, is een van de meest gefotografeerde plekken van Corfu. De combinatie van het serene klooster op Pontikonisi en de landingsbanen van het nabijgelegen vliegveld biedt een uniek schouwspel.

De oude dorpjes van Corfu: tijdcapsules van cultuur

De bergdorpen van Corfu, zoals Lakones en Old Perithia, bieden een kijkje in het traditionele eilandleven. Met hun stenen huizen, smalle straatjes en rustieke charme zijn deze dorpjes perfecte locaties voor liefhebbers van culturele fotografie.

Corfu's olijfgaarden: groene pracht

De uitgestrekte olijfgaarden van Corfu, sommige eeuwenoud, vormen een prachtig groen landschap. Een wandeling door deze gaarden, vooral tijdens de zonsondergang, biedt een vredig en sereen beeld dat het hart van elke natuurfotograaf sneller doet kloppen.

Sidari: de romantiek van het Kanaal van de Liefde

Sidari, een charmante badplaats in het noorden van Corfu, staat bekend om het unieke natuurverschijnsel, het Kanaal van de Liefde (Canal d'Amour). Volgens de legende zullen koppels die samen door dit smalle waterkanaal zwemmen, spoedig trouwen. De zandstenen formaties en helderblauwe wateren creëren een romantische en fotogenieke omgeving, perfect voor liefdespaartjes en natuurliefhebbers.

Kassiopi: een pittoreske mix van oud en nieuw

Kassiopi, een schilderachtig dorpje aan de noordoostkust van Corfu, combineert historische charme met hedendaagse allure. De ruïnes van een oude burcht bieden een spectaculair uitzicht over de Ionische Zee en de kleurrijke jachthaven. Het dorp, met zijn levendige cafés en winkeltjes, is een ideale locatie voor zowel historische als moderne fotografie.

afbeelding van Bryan Oosenbrug

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie