Dit is wat we alvast weten over de aankomende Canon EOS R3

Christel de Wolff 266
Onlangs kondigde Canon de aankomende EOS R3 aan. Veel specificaties zijn nog niet bekend, maar in dit artikel lichten we alvast een tipje van de sluiter op van deze nieuwe spiegelloze camera.

Canon timmert hard aan de weg van de EOS R-serie, een serie spiegelloze camera's die zowel voor de enthousiaste hobbyfotograaf als professionele beeldmakers interessant is. De serie bestaat inmiddels uit de EOS R, EOS RP, EOS Ra (speciaal voor astrofotografie), de EOS R5 en EOS R6. Wij hebben al diverse exemplaren getest en waren steevast erg tevreden over de nieuwe weg die Canon heeft ingeslagen met de EOS R-serie. 

Lees ook: Hands on met de Canon EOS R

Met kenmerken die bekend zijn van Canon’s spiegelreflex- en systeemcamera’s, is ook de EOS R3 een echte hybride ‘next generation’ camera voor de sport- en nieuwsfotograaf, van nu en van morgen. De EOS R3 heeft een nieuwe stacked BSI CMOS-sensor, een krachtige DIGIC X-beeldprocessor, opnamesnelheden tot 30 fpsi met AF/AE tracking, oog-, hoofd- en lichaamsherkenning en een geheel nieuwe autofocus Eye Control Function. Dit is de ideale camera voor actiefotografen die op zoek zijn naar kwaliteitsbeelden, zowel stilstaand als bewegend, van onderwerpen die zich met hoge snelheid verplaatsen. Met als basis het revolutionaire EOS R System met de ongeëvenaarde RF-vatting en gecombineerd met een van Canon’s innovatieve RF-lenzen biedt de EOS R3 mogelijkheden die niet eerder bereikbaar waren met andere camera/lens-combinaties. Met lenzen zoals de vandaag geïntroduceerde RF 400mm F2.8L IS USM en RF 600mm F4L IS USM bereiken professionals unieke optische prestaties van ongekend hoge kwaliteit.

Hier zijn de hoofdaspecten die je moet weten over de nieuwe EOS R3:

  • Nieuwe, door Canon ontwikkelde stacked BSI CMOS-sensor
  • 30 fps met AF/AE tracking
  • Eye Control Function
  • Detectie van ogen en hoofd van het onderwerp
  • Dual Pixel CMOS AF
  • Weerbestendigheid identiek aan die bij de 1D serie

Meer weten? Lees dan het hele artikel op digifotopro.nl.

Gebruik van de RF-vatting

Door over te stappen naar de Canon EOS R-serie, heb je ook veel meer mogelijkheden in hoogwaardige RF-objectieven. Deze objectieven met RF-vatting zijn speciaal gemaakt om samen te werken met de EOS R-camera's van Canon. 

Lees ook: Gratis webinar objectieven voor een nieuw tijdperk

Info: canon.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel