DIGIFOTO Pro award: Sony A7RV

Christel  de Wolff 799
In oktober van vorig jaar kondigde Sony de A7RV aan, de vijfde in de serie met de R van resolutie. En na de A7RIV, die voor het eerst 61 megapixels op zijn full frame CMOS-sensor had, beschikt deze opvolger ook weer over dit duizelingwekkende aantal pixels. Tijdens een Sony-evenement in Amsterdam, kregen wij de mogelijkheid om de camera aan de tand te voelen.

Sony A7RV

De Sony A7RV is een high-end camera die veel van de uiterlijke kenmerken van de Sony A-camera’s heeft, zoals de aluminium behuizing van de topmodel A1. Het apparaat is 723 gram zwaar en heeft een grote handgreep die stevig vast te houden is, zelfs bij gebruik met grote objectieven. 

Aan de achterzijde zit een 3,2 inch touchscreen dat op vier assen kantelbaar is, evenals een elektronische OLED Quad-XGA viewfinder met 9,44 miljoen pixels. De A7RV is uitgerust met een 61 megapixel fullframe CMOS-sensor en 693 autofocuspunten en werkt op de krachtige BIONZ XR processor. Het kan fotograferen met 10 bps en heeft twee kaartsleuven, waaronder snellere CFexpress Type A-kaarten. De camera heeft de mogelijkheid om in 8K te filmen met 24 beelden per seconde en beschikt over beeldstabilisatie en verschillende beeldprofielen, zoals S-Cinetone en S-LOG. 

De autofocus werkt uitstekend, zelfs bij ingewikkelde situaties zoals weinig licht en sterk tegenlicht en herkent zelfs insecten. Het ISO-bereik is standaard 100 tot 32.000, uitbreidbaar tot 50 tot 102.400. In de Pixel Shift modus kun je zelfs een beeldresolutie van maximaal 240 megapixels behalen. De Sony A7RV is een uitstekende camera voor professionele fotografen en videografen. 

In het algemeen blinkt de camera uit in snel en nauwkeurig scherpstellen, hoogwaardige beeldkwaliteit en veel mogelijkheden voor professionele videoproducties.

Uitgebreide review

Meer lezen over de Sony A7RV? Lees de hele review in DIGIFOTO Pro 1.2023

Beoordeling Sony A7RV

  • Beeldkwaliteit 9
  • Bediening 8
  • Snelheid 7,5
  • Behuizing 8
  • Prijs/kwaliteit 7,5

Meer info Sony A7RV

Prijs: € 4.499,-
Info: sony.nl

Lees ook: alle DIGIFOTO Pro awards verzameld
 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel