DIGIFOTO Pro award: Canon EOS R6 II

Christel  de Wolff 853
De Canon EOS R6 werd geïntroduceerd als Canon’s nieuwe uitdager in het belangrijke middensegment. Wij keken wat er verbeterd is ten opzichte van de voorganger en hoe de camera het verder doet.

Canon EOS R6 II

Kijken we naar de specificaties van het oude en het nieuwe model, dan zien we een wellicht niet verrassende, maar wel belangrijke serie verbeteringen. De camera heeft een 24.2 megapixel CMOS-sensor, 12 bps mechanische sluiter (40 bps elektronisch), schiet 4K/60P video en 6K ProRes Raw video (met Atomos recorder). De stabilisatie in de camera compenseert tot acht stops. De body is stevig uitgevoerd en beschikt over een 3.68M-dot electronic viewfinder met 120 bps refreshrate en 3 inch touchscreen met 1.62 miljoen beeldpunten. De camera maakt (volgens CIPA) 580 opnamen per batterijlading en de beelden kunnen worden opgeslagen op twee UHS-II SD-kaarten. De camera biedt een pro capture mode (RAW burst). Houd je de ontspanknop half ingedrukt in die modus, dan buffert de camera al van tevoren foto’s die je niet gemaakt hebt. Bij video is er een soortgelijke functie. 

Met 24 megapixels biedt de camera nu hetzelfde aantal megapixels als vrijwel de gehele concurrentie. Het verschil met 20 megapixels (EOS R6) is wellicht niet heel groot, maar het is heel prettig om te zien dat de dynamiek er niet op achteruit gegaan is. Datzelfde geldt voor de prestaties bij hoge ISO-waarden. 

De Canon EOS R6II is een zeer geslaagde opvolger van de EOS R6. Niet alleen is hij op veel punten verbeterd, de camera als geheel maakt een zeer evenwichtige indruk. 

Uitgebreide review

Meer lezen over de Canon EOS R6 II? Lees de hele review in DIGIFOTO Pro 1.2023

Beoordeling Canon EOS R6 II

Beeldkwaliteit: 7,5 
Bediening: 8
Behuizing: 8
Snelheid: 8
Prijs/kwaliteit 8

Meer info

Prijs: € 2.499,-
Info: canon.nl

Lees ook: alle DIGIFOTO Pro awards verzameld

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel