De wereld van polaroid

De wereld van polaroid

Aäron Nasarany 1322

Spiegelreflexcamera’s en spiegelloze camera’s voeren de boventoon op de huidige markt. Alhoewel de polaroidcamera’s weer in opkomst zijn. Maar wat doe een polaroid nou precies?

Polaroid

Om polaroid te definiëren gaan we terug de geschiedenis in en komen we uit in het jaartal 1928. Op dat moment ontwikkelde Edwin Land, de oprichter van Polaroid, het eerste synthetische polarisatiefilter. Tot op de dag vandaag kun je polarisatiefilters kopen om bijvoorbeeld reflecties weg te filteren en het contrast tussen verschillende kleuren te verhogen. Het bedrijf polaroid ontwikkelde ruim 20 jaar later haar eerste originele procedé. Oftewel, beter bekend als een direct-klaar foto. De polaroidcamera’s zijn tot op de dag vandaag verkrijgbaar in verschillende winkels zoals de MediaMarkt en de Hema. De polaroidcamera staat bekend om zijn unieke functie: de foto wordt binnen enkele minuten uitgeprint en na aantal minuten zichtbaar. Superleuk om een polaroidcamera als verjaardagscadeau te geven voor een liefhebber van fotografie.

Werking

De welbekende FujiFilm Instax Mini maakt gebruikt van Fujifilm Instax Mini colorfilms om binnen enkele seconden een foto te produceren. Met een simpel systeem om de witbalans te veranderen is de Fujifilm Instax Mini een must-have voor iedere fotograaf. Tijdens onze zoektocht naar interessante artikelen kwamen we bij een video waar de print en papier gescheiden wordt. Hoe dat in zijn werk gaat, zie je in de video hieronder.

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron