De perfecte trouwfoto's: waarom een professionele fotograaf onmisbaar is

Redactie digifoto Starter 840

Als het goed is, trouw je maar één keer. Dus zo’n bijzondere gelegenheid wil je gewoon vereeuwigd hebben en dan het liefst op z’n mooist. Het kiezen van een juiste trouwfotograaf is hiervoor dan ook een belangrijke beslissing bij het plannen van een bruiloft. Je wilt per slot van rekening toch met liefde kunnen terugkijken op je bruiloft.

Als je in Amsterdam woont, hier gaat trouwen of een liefde voor deze stad koestert dan is het logisch dat je Amsterdam als achtergrond van je bruiloft wilt hebben. Oké, de plek hebben we al maar dan nog de fotograaf. Als je dan toch voor Amsterdam kiest, ga dan ook voor een trouwfotograaf die de stad echt kent en ervaring heeft. In zo’n grote stad zijn er natuurlijk meerdere goede trouwfotografen te vinden in Amsterdam wonen of die regio. Mooi is het als je enkele fotografen met elkaar kunt vergelijken en hun werk kan zien voordat je een beslissing maakt. En dan is het ook de vraag welke locaties worden gebruikt voor de verschillende soorten gelegenheden van de bruiloft. Onze hoofdstad heeft genoeg plekjes om te blijven herinneren. 

Amsterdam: de perfecte achtergrond voor eeuwige liefde

Amsterdam met zijn mooie grachten, karakteristieke panden en vele hofjes leent zich uitstekend voor een bruidsfotoshoot. En gefotografeerd worden hoeft geen gekunstelde bezigheid te zijn. Kies de juiste trouwfotograaf Amsterdam die de stad kent en je op je gemak stelt en mooie kiekjes van jullie maakt terwijl jullie bijvoorbeeld langs de grachten, bruisende cafés of de historische gebouwen wandelen. Voel de energie van de stad en zie dat terug in de treffende bruidsfoto’s. Maar ook als je wat stoerdere foto’s voor ogen hebt zoals industriële foto’s kent de hoofdstad bijzondere locaties zoals bijvoorbeeld Loods6 of het Westergasterrein. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele monumentale panden van het Rijksmuseum, de Westertoren dat de hoogste kerk klokkentoren in Amsterdam is of het Koninklijk Paleis Amsterdam gelegen op de Dam die een geweldig decor zijn voor een fotoshoot.

Het vastleggen van de sfeer tijdens een huwelijk

Er kunnen natuurlijk foto’s genomen worden met mobieltjes en dat zal zeker tijdens het  huwelijksfeest ook worden gedaan, maar een serie foto’s die echt de sfeer vastleggen…dat is andere koek. Een ervaren fotograaf met de juiste kennis en oog voor detail kan op prachtige wijze jouw speciale dag vastleggen in precies de stijl en in de juiste sfeer. Da’s namelijk een belangrijk onderdeel van het werk van een huwelijksfotograaf. Dan gaat het vooral om de emoties, gevoelens en momenten van die dag te vangen en te vereeuwigen. Neem bijvoorbeeld de ceremonie waar de romantiek en de emoties van het moment gevangen worden door bijvoorbeeld te focussen op de gezichten van het bruidspaar en de gasten. Of foto’s waar de feestelijkheid vanaf spat. Door het gebruik van verschillende hoeken, licht en diafragma kunnen bijvoorbeeld prachtige, dynamische foto's worden gemaakt als het bruidspaar danst en lacht. En niet te vergeten, sprekende foto’s van plezierige interactie met de gasten om de algehele sfeer van het feest vast te leggen. Een professionele trouwfotograaf weet deze momenten op het juiste moment te fotograferen of kan aanwijzingen geven om tot de juiste foto’s te kunnen komen. Zo onderstreept de fotograaf moeiteloos het unieke karakter van jullie trouwdag.

Drie woorden voor het kiezen van de perfecte bruidsfotograaf: stijl, kwaliteit en prijs

Als je het bos niet meer door de bomen ziet, kijk dan eerst eens goed naar het portfolio van de bruidsfotograaf. Dit geeft een goed beeld van zijn of haar stijl en kwaliteit van de foto’s en is een belangrijke bron van informatie voor toekomstige bruidsparen die op zoek zijn naar een fotograaf om hun grote dag vast te leggen. Het is belangrijk om een ​​bruidsfotograaf te kiezen wiens stijl bij jullie smaak past. Sommige bruidsfotografen hebben bijvoorbeeld een traditionele stijl, terwijl anderen zich weer gespecialiseerd hebben in artistieke stijlen en het creatieve pad kiezen door te fotograferen met diverse optische hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld prisma's. Een ander belangrijk aspect is het prijskaartje. Bruiloften kunnen duur zijn en het inhuren van een bruidsfotograaf is vaak ook een uitgave. Het is daarom belangrijk om van tevoren te weten wat de kosten zijn en wat er inbegrepen is. Sommige bruidsfotografen bieden bijvoorbeeld een bepaald aantal uren fotografie aan, terwijl anderen een volledig pakket inclusief een album, prints en andere extra's bieden.

trouwfotograaf amsterdam

 
afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie