De mooiste urbex foto's uit onze lezersgallery

Redactie digifoto Starter 1521

Urbex, ook wel Urban Exploring, is het bezoeken en fotograferen van vaak verlaten plekken en niet openbaar toegankelijke locaties. Wij hebben een selectie gemaakt van de mooiste urbex foto's uit onze lezersgallery.

Urbex fotografie is niet zonder risico. Veel locaties zijn verboden terein en het is dus illegaal om de gebouwen zomaar in te gaan. Hier zijn wel uitzonderingen voor. Daarnaast kunnen leegstaande gebouwen in slechte staat of moeilijk toegankelijk zijn. 

Verlaten plekken bezoeken en oude, lege gebouwen binnen lopen en fotograferen geeft voor veel mensen een extra 'kick'. Want naast dat het een spannende gebeurtenis is, zal je hoogstwaarschijnlijk naar huis gaan met veel mooie plaatjes. 

Marcel Derweduwen maakte deze foto van een Land Rover in de sneeuw naast een oud, vervallen gebouw. Waar is het dak gebleven? 

Tijdens een reis door Georgië kwam Wil Crooymans dit verlaten hotel tegen. De zuilen vormen een mooi symmetrisch plaatje! 

Rudolf Dieben maakte deze foto in een oud sanatorium in de voormalige DRR. Een indrukwekkende foto met griezelige aspecten. 

Een spookstad vlakbij ons en zeker een bezoekje waard: Doel, België. Er wonen nog maar een tiental mensen. Verder is het dorp zo goed als verlaten, wat goed terug te zien op de foto van Pien Boelen.

Deze urbex foto is gemaakt door Frank van Maaren. Zowel de oude, bijna kapotte stoel als de inval van het licht en de onverzorgdheid van deze plek maakt het een griezelige maar indrukwekkende foto. 

Door deze spooky urbex foto gemaakt door Jos Bekaert zal iedereen zich voor een tweede keer moeten afvragen of het wel verstandig is om midden in het bos een verlaten huis of hut in te laten. Creepy!

Wil je jouw foto ook in de spotlight hebben? 

Deel jouw mooiste foto's in onze gallery en wie weet zetten we jouw foto's dan ook in de spotlight!

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie