Stad van de pastel kleuren

De mooiste fotolocaties: Havana, Cuba

Siem van Woerkom 2149

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Havana.

Zwoele, swingende stad

Havana swingt, bruist en staat bol van de geschiedenis. Muziek, heerlijk eten en prachtige stranden bieden je een zeer afwisselende bestemming. Ook de kathedralen en natuurlijk de sigarenfabriek tonen je verschillende kanten van deze zeer levendige stad. En qua fotografisch interessante beelden wordt je iedere nieuwe dag weer geinspireerd, door bijvoorbeeld de oude vintage auto's, de mooie gekleurde panden of de oude haventjes.

havana cuba

Diverse zuid-amerikaanse stad

De paleizen, kathedralen en kerken van Havana zijn getuigen van een roemrucht verleden waarin de Spanjaarden en vooral de Verenigde Staten een belangrijke rol speelden. Breng een bezoek aan het Palacio de Los Capitanes Generales en het Nationaal Museum en maak voor even deel uit van de geschiedenis.

Natuurlijk zijn sigaren één van de belangrijkste symbolen van Cuba. In de sigarenfabrieken van Havana zie je beginners en meesterdraaiers aan het werk. Waar in onze fabrieken de radio voor afleiding zorgt, neemt de voorlezer deze taak op zich in de sigarenfabriek. Met voorgelezen verhalen vermaakt hij het personeel. 

Prachtige parken vind je ook in deze kleurrijke stad. Parque Lenin is een prachtig park van circa 670 ha. De herkomst van de naam is niet moeilijk te raden. Bij de ingang zie je één van de laatste standbeelden van Lenin, een teken van de band tussen de communistische landen Cuba en Rusland. In het park kun je een mooie tocht over het meer maken en genieten van de groene omgeving.

havana cuba

Hoe maak je hier de beste foto's in Havana?

 

Gekleurde huizen

 

Strandliefhebbers kunnen vanuit de stad naar de prachtige stranden van El Mégano, Santa María del Mar of Bucaranao. Deze liggen ten oosten van Havana. Neem een overheerlijke mojito en geniet van het heerlijke klimaat.

Natuurliefhebbers zijn in de botanische tuinen zeker op de juiste plaats, en wie interesse heeft voor cultuur heeft de musea voor het uitkiezen. Maar waar Havana vooral bekend om staat zijn de prachtige pastel kleuren die je in alle straten terug ziet. Vergelijkbaar met de felle kleuren van huizen op bijvoorbeeld Curacao of Bonaire. We raden aan om eens wat portret shoots te proberen met een mooi pand in de achtergrond. Roze, blauw, geel of mint groen, ze zijn stuk voor stuk prachtig!

havana cuba

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: New York

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Berlijn

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Brighton

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Moskou

havana cuba

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. 

 

 

Enkele beelden in dit artikel zijn geschoten door Helene Havard

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Content Editor

Bekijk alle artikelen van Siem