Expositie

De geschiedenis van de fotocamera bij World Press Photo Zutphen

Christel de Wolff 1060
Tegenwoordig worden bijna alle prijswinnende foto's van World Press Photo geschoten met een digitale camera, maar dat was vroeger wel anders. Toen was fotografie nog 'analoog'. 

Tijdens de World Press Photo Zutphen die van 6 tot en met 29 juli wordt gehouden, is ook de expositie 'De geschiedenis van de fotocamera' te zien in de Walburgiskerk. Samen met Stichting Fotografica Museum Zoetermeer en Fotografica, de Nederlandse vereniging van fotograficaverzamelaars, toont World Press Photo Zutphen deze tijdlijn van de fotocamera in de vorm van een expositie.

Fotografica?

Fotografica is de verzamelnaam voor alles wat met fotografie te maken heeft. Misschien ken je de toestellen met rolletjes nog wel, maar tijdens World Press Photo Zutphen gaat de geschiedenis veel verder terug. In de Credokapel zie je tientallen fototoestellen: van de negentiende-eeuwse exemplaren van hout met platen en de eerste metalen camera uit 1849 tot uiteindelijk de eerste digitale camera's.

Openingstijden

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 6 tot en met zondag 29 juli 2018.
maandag  13:00 – 17:00, dinsdag tot en met zaterdag  10:30 – 17:00, zondag  13:00 – 17:30
Tickets zijn 5 euro en geven zowel toegang tot World Press Photo als De geschiedenis van de fotocamera. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Meer informatie over de expositie vindt je op de website van World Press Photo Zutphen

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel