De beste tips voor foto's in de sneeuw

Bibi Williamson 953

Eindelijk is het zo ver, er ligt sneeuw! Maar foto's maken in de sneeuw is moeilijk. Door de koude temperaturen kunnen je vingers te gevoelloos zijn om op de knopjes te drukken. De verblindende zon weerkaatst in de sneeuw en in je foto's. Maar als je geweldige foto's wilt maken, zullen deze tips je daarbij helpen.

Zorg dat je camera koud blijft. 

Je camera koud houden? Dat kan zeker verwarrend overkomen. Het is logischer om te denken dat je hem juist warm moet houden, dit is eigenlijk een slecht idee. Als de camera namelijk warmer is ontstaat er condensatie. Daardoor beslaat de lens tot op het punt waarop het onmogelijk is om een ​​goede foto te maken totdat het vocht is verdwenen. Houd daarom je camera op dezelfde temperatuur als de buitenlucht en zorg ervoor dat er geen condensatie ontstaat wanneer je hem eruit trekt.

 

 

Gebruik manual modus

De belichting wordt in automatische stand verlaagd omdat een camera of telefoon nadruk legt op de sneeuw. Dit zorgt ervoor de sneeuw grijs wordt. Daarom is fotograferen in de handmatige stand beter en kun je er zo voor kiezen om je foto’s iets over te belichten. Ook helpt het om te benadrukken wat je wilt fotograferen. Als alles wat je kunt zien witte sneeuw is, zoek dan iets kleurigs om je foto te laten knallen. Dit kan bijvoorbeeld een persoon zijn die een neon gele jas aanheeft. Dit geeft ook meer variatie voor je sneeuwfoto’s.

 

Maak gebruik van schaduwen 

Doordat de zon lager aan de hemel staat in de winter, ontstaan er langere schaduwen. Deze winterschaduwen kunnen een leuke twist geven aan een compositie die anders een beetje saai zou zijn geweest. Het helpt zeker om meerdere foto's te maken, experimenteer met de plaatsing van de zon en hoe je de schaduwen het beste kunt gebruiken. Misschien kunnen de boomschaduwen bijvoorbeeld 'wijzen' naar de persoon die het onderwerp is van je foto, waardoor er een interessant effect ontstaat.

Pas op voor voetafdrukken

Er is niets erger dan je instellingen precies goed te krijgen, een paar mooie foto’s maken en dan pas te beseffen dat de foto vol voetafdrukken zit. Kies een precieze plek en denk na vanaf waar je wilt fotograferen. Het helpt om dan voor jezelf een kleine route uit te stippelen in je hoofd die niet in de weg zit van de foto.

Als de sneeuw weer voor de deur ligt ben jij nu hopelijk op de hoogte. Vergeet zeker niet jouw creaties te delen in onze gallery!