De belangrijkste eigenschap van een hondenfotograaf

De belangrijkste eigenschap van een hondenfotograaf

Senta Bemelman 3071

Trouwe viervoeters zijn perfecte modellen. Hondenfotografie is een uitdagende tak binnen de fotografiewereld. Maar om een goede hondenfotograaf te zijn moet je één belangrijke eigenschap hebben.

Laten we er geen doekjes om winden. Als hondenfotograaf moet je over een flinke dosis geduld beschikken. Dit is natuurlijk bij meerdere fotografiegenres van toepassing, zoals landschapsfotografie, of dierenfotografie in het algemeen. Maar bij hondenfotografie extra van toepassing. Dit komt doordat honden vaak anders reageren in een nieuwe omgeving. Daarnaast is de gehoorzaamheid soms inconsequent.  Het is altijd handig om vooral het baasje de commando’s te laten geven, de hond is dit van hem of haar gewend.

Nicolette Hendriks

Daarnaast is geduld ook vereist omdat sommige honden lastig stil kunnen zitten. Jonge honden kunnen al enthousiast  door de kamer schieten wanneer iemand opstaat of binnenkomt.
Denk maar aan de keren dat je vijf minuten uit huis ging en bij terugkomst door je viervoeter werd ontvangen alsof je drie jaar weg was. Raak daarom niet gefrustreerd als je de hond verschillende keren terug in positie moet zetten.

John van den Heuvel

 

Kaylee Greer

Fotograaf Kaylee Greer heeft de afgelopen vijf jaar haar fotografiecarrière gewijd aan honden. Met haar camera legt ze de harige beestjes op hun mooist vast voor de eigenaren.  Zij legt uit dat met honden werken lastig is dat zij niet als gewone modellen aanwijzingen uitvoeren. ‘Je moet geduld hebben en op het beste hopen,’ vertelt Kaylee. 

Tips

Houd bovendien ook rekening met angst. Sommige honden kunnen bang zijn voor attributen zoals ballonen of sommige speeltjes. Wees voorbereid en neem een aantal hondenkoekjes en speeltjes mee. Vraag de eigenaar van tevoren om het favoriete speelgoed mee te nemen. Dan kun je ook direct over het functioneren van de hond vragen. Deze informatie kan een steuntje in de rug zijn op de dag van de fotoshoot.

Zorg bovendien ook dat de hond(en) voldoende drinkgelegenheid hebben, met studiolampen kan het bijvoorbeeld vrij warm worden voor de beestjes.

Bekijk nog meer tips over het fotograferen van viervoeters hier.
 

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

SentaBemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSenta

afbeelding van nicolette655_86427

Bedankt voor het plaatsen van de foto van mijn boefje jamie (roodkapje). Jamie vind het meestal niet erg om gefotografeerd te worden. En anders laat hij het me al mopperend weten "nu even niet"!! Dan geef ik hem een knuffel en gooi ik de bal.