De 15de editie van Photaumnales

Nathalie Schram 590
In deze 15de editie van het Franse Photaumnales staat de functie van fotografie als herinnering centraal. Zevenentwintig fotografen leggen het thema op een eigen wijze vast in beeld. “Where the memory remains” onderzoekt de diversiteit van relaties die door fotografie in de loop van de tijd worden vastgelegd. Van een collectieve herinnering tot de verzameling van de modificaties van het landschap, de beelden construeren een hedendaagse geschiedenis die resoneert in een editie met talloze archieven.

Workshops

Tijdens de expositie worden verschillende workshops aangeboden die bedoeld zijn om een wijd publiek aan te spreken en meer over de multipliciteit en de verschillende artistieke benaderingen in de werken te laten ontdekken. Deze programma’s helpen bezoekers om meer te leren over de beeldtaal die wordt gebruikt in foto’s.

Waar, wanneer en hoe?

Tijdens Photaumnales zijn er op verschillende locaties werken te zien en symposia bij te wonen. Enkele van de locaties zijn de École d’Art du Beauvaisis à Beauvais, Espace Matisse à Creil en Musée Condé in Chantilly. Het festival vindt plaats van 15 september tot 31 december. Meer informatie is te vinden op hun website.

Meer lezen over fotofestivals? Lees ook:

 

afbeelding van Nathalie Schram

NathalieSchram | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanNathalie