Haal alles uit je programma met deze video

Creëer een dramatisch zwart-wit effect in Adobe Lightroom

Christel de Wolff 4570
Er zijn vele manieren om een foto in zwart-wit te bewerken en ze geven allemaal verschillende resultaten. Unmesh Dinda van PiXimperfect laat in deze videotutorial zien hoe je jouw foto's een dramatisch zwart-wit effect moet geven in Adobe Lightroom.

Dramatisch Zwart-wit-effect in Adobe Lightroom

Niet hoeven te switchen tussen veel fotobewerkingsprogramma's werkt erg efficiënt. En Lightroom heeft veel meer functies dan je op het eerste gezicht zou denken. Leren 'schilderen' met licht is erg belangrijk. Door goed om te springen met licht en donker kun je de kijker sturen naar wat belangrijk is in jouw compositie. Tot slot nog even een snelle tip: schiet altijd in RAW-formaat om zoveel mogelijk uit je beeld te kunnen halen.

Meer Photoshop en Lightroom tips en tutorials

Lees ook: Inspirerend én leerzaam: het Photoshop-boek van Rob de Winter

Aan de slag met Luminar 4

Naast het markleidende Photoshop en Lightroom zijn er nog veel meer programma's om je foto's mee te bewerken. Het editprogramma Luminar 4 wint rap aan populariteit. Deze software is te gebruiken als een standalone programma of als Photoshop plug-in en richt zich op het bewerken van foto's met behulp van kunstmatige intelligentie. Zo kun je met één druk op de knop de luchten van je foto vervangen, huidverbeteringen aanbrengen of vlekken verwijderen uit je foto's.  We hebben diverse tutorials voor je klaar staan:

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel