Uitslag fotowedstrijd: Beweging

Uitslag fotowedstrijd: Beweging

Julian 5917
In digifoto Starter 3.2012 publiceerden we een basiscursus over sluitertijden. Jullie gingen massaal aan de slag met de bijbehorende fotowedstrijd met het thema 'Beweging', we ontvingen bijna 750 inzendingen. We hebben ze allemaal beoordeeld en drie winnaars gekozen.

We hadden een zware taak aan het beoordelen van alle inzendingen. We zagen veel spectaculaire platen langskomen. Toch is het ons gelukt om drie naar ons zeer verdiende winnaars aan te wijzen. Onze dank gaat uit naar alle deelnemers voor het inzenden en onze felicitaties naar de winnaars!

Canon EOS MHoofdprijs: Renee Engels

De hoofdprijs, een gloednieuwe Canon EOS M systeemcamera inclusief 18-55mm lens ter waarde van 849 euro gaat naar Renee Engels. Zij maakte deze mooie sportfoto. Renee wist precies op het juiste moment af te drukken en koos voor een sluitertijd die beweging laat zien in de springende judoka, maar de omgeving en de mensen op de grond nog wel haarscherp in beeld brengt. Dat resulteert in een foto vol dynamiek, gefeliciteerd!

Hoofdprijs
Foto: Renee Engels

Vanguard SkyborneTweede prijs: Nicole Jans

Met deze prachtige sprong in het water tijdens de zonsondergang wint Nicole Jans de tweede prijs: een Vanguard Skyborne 51 cameratas ter waarde van 329 euro. Het felle zonlicht maakte een snelle sluitertijd nodig waardoor de beweging en het moment scherp in beeld is gevangen.

Foto: Nicole Jans
Foto: Nicole Jans

Clik Elite 3e prijsDerde prijs: Tjeerd

Tjeerd heeft flink wat geduld nodig gehad voor het maken van deze foto. De sporen in de lucht tonen de beweging van de sterren. De sluitertijd moet dus minutenlang zijn geweest. Het resultaat is een indrukwekkende nachtopname van de bewegende sterrenhemel. Dat levert Tjeerd de derde prijs op: een Clik Elite Chest Carrier ter waarde van 120 euro.

Tjeerd
Foto: Tjeerd

Met dank aan Canon Nederland, Vanguard en Clik Elite voor het beschikbaar stellen van de prijzen

afbeelding van Anonymous

Nou ja!

afbeelding van Margit

Gefeliciteerd. Prachtige orginele foto's.

afbeelding van ReneeEngels

Wat een verrassing! Was helemaal vergeten dat ik een foto ingestuurd had. Ik wilde eigenlijk een andere foto plaatsen maar kreeg deze niet verwijderd... wat een geluk!

afbeelding van Annemarije231085

Erg mooi! Gefeliciteerd!