Trio voor creatieve fotografen

Review: Lensbaby Trio 28 - Trio voor creatievelingen

Redactie digifoto Starter 1508
Als fotograaf maak je het liefste zo creatief mogelijk foto’s. Met de lenzen van Lensbaby is dat een fluitje van een cent, want daarmee maak je heel gemakkelijk foto’s waarin de scherpte op een heel bijzondere manier geplaatst is. Voor ieder effect heeft Lensbaby wel een lens beschikbaar, maar de Trio 28 combineert maar liefst drie verschillende van die effecten. We hebben hem voor je getest.

Je kunt natuurlijk creatief fotograferen door je onderwerpkeuze en compositie, maar een lens van Lensbaby voegt daar een technisch element aan toe. Door het Scheimpflug-principe toe te passen krijg je foto’s met een bijzondere scherpte. Theodor  Scheimpflug is daar de uitvinder van, vandaar. Je kunt,  doordat de lens onafhankelijk van je camera in te stellen is, spelen met de scherpte en de onscherpte. In feite het tilt-shift principe, al zijn ‘echte’ tilt-shiftlenzen een heel stuk kostbaarder.  Deze lenzen worden dan ook vaak gebruikt voor zeer serieuze doeleinden, zoals het zonder vertekening fotograferen van architectuur.

Review / Lensbaby Trio 28

Uniek

Lensbaby gooit het over een andere boeg en gebruikt het principe om het voor jou mogelijk te maken heel creatieve en vrolijke foto’s te maken. Het effect is vaak heel erg leuk om te zien, dat hebben we bij eerdere Lensbaby-lenzen al kunnen zien. In enkele jaren heeft Lensbaby een indrukwekkend assortiment opgebouwd waarin voor iedereen wat moois is te vinden. Deze Trio 28 is uniek doordat er drie verschillende effectlenzen in één lens zijn verwerkt. Zo kun je tijdens het fotograferen kiezen welk effect je het leukste vindt, of welk effect het beste bij je foto past. Deze lens is beschikbaar voor spiegelloze camera’s van Sony, Olympus, Panasonic en Fujifilm.

Review / Lensbaby Trio 28

Combi

De Trio 28 combineert dus drie verschillende Lensbaby’s in één: Twist, Velvet en Sweet. Met de Twist kun je foto’s maken waarbij de onscherpte op een leuke wervelende manier wegloopt rondom je scherpstelpunt. Als je de Velvet-lens gebruikt sta je oog in oog met een zacht en ‘dreamy’ middengedeelte dat naar de hoeken toe zachter wordt en de Sweet staat voor een ragscherp middelpunt dat gaandeweg geleidelijk overloopt in onscherpte naar de beeldranden.

Review / Lensbaby Trio 28

Bouw

Drie effecten in één dus. De lens heeft overigens een diafragma van f/3.5 en een fijne minimale scherpstelafstand van twintig centimeter. Je kunt je onderwerp dus ook mooi dichtbij halen!

De ring waarmee je de verschillende effectlenzen op zijn plek draait loopt mooi soepel en voelt stevig aan, daar hebben ze bij Lensbaby goed hun best op gedaan. Verder voelt het als ieder ander objectief, met de toevoeging van die draaischijf aan de voorzijde. De verschillende effecten verschillen behoorlijk van elkaar, dus je hebt echt wat aan deze drie mogelijkheden in één lens.

Review / Lensbaby Trio 28

Conclusie

De Lensbaby Trio 28 is een erg leuke toevoeging aan de line-up van Lensbaby. Hij combineert drie verschillende lenzen in één en is daardoor heel veelzijdig en ook nog eens voordelig. De effecten zijn leuk en bijzonder en de lens is goed in elkaar gezet. Een aanrader als je van creatieve fotografie houdt!

Prijs: € 300,-

Info: transcontinenta.nl/lensbaby

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie