Tips!

Reis licht en compact met deze tips!

Christel de Wolff 1394

Nederland komt terug van vakantie, maar misschien heb jij je reis nog wel tegoed. Ga je op pad, maar het je geen zin om veel apparatuur te sjouwen? Lees dan snel onze tips voor een compacte reisuitrusting.

Plan je reis goed

Zoals voor bijna alles geldt: plan je reis goed van te voren. Er zijn namelijk nogal wat dingen waar je rekening mee moet houden. Je bestemming bepaalt voor een groot gedeelte jouw reisuitrusting. Ga je naar een warm of een koud klimaat? Neem sowieso extra batterijen mee. Fotografeer je grote toeristische trekpleisters of ga je grotten verkennen? Wil je vergezichten maken of ga je voor groothoek? 


Lees ook: Warm weer, hoe bescherm je je camera?

Kies je fototas

Wanneer je op vakantie bent, biedt een kleine cameratas waarschijnlijk meer dan genoeg ruimte. Je wilt niet zeulen met een grote hutkoffer en daarnaast is een kleine tas veiliger omdat het niet zal lijken dat je met dure spullen rondloopt. In een kleine cameratas moet ten minste een body, objectief en wat kleine accessoires passen. Wees slim, en neem ook een flesje water mee. Aan het einde van een lange dag wandelen door prachtige steden of de natuur, ben je jezelf erg dankbaar dat je niet meer dan het broodnodige hebt meegenomen!

Geen idee welke tas bij jou past? Lees de Cameratas keuzegids hier!

Lees ook: Dubbele introductie Think Tank fototassen

Veelzijdige zoom of lichtsterke prime?

De grote keuzestress ontstaat wanneer je moet kiezen tussen je favoriete objectieven. Als je besluit maar één objectief mee te nemen kies je het beste voor een veelzijdige zoom. Heb je nog wat ruimte over? Neem dan een lichtsterke prime met een gangbare brandpuntsafstand van 35, 50 of 85mm mee. Je zult jezelf dankbaar zijn wanneer je in lastige lichtomstandigheden alsnog een helder beeld weet te scheppen met een diafragma van f2.8 of groter. 

Accessoires

Bedenk je goed wat je echt nodig gaat hebben op vakantie. Moet er perse een zwaar statief meegesleept worden en ga je die externe flitser echt gebruiken? Bezuinig niet op SD-kaartjes en accu's, maar vergeet vooral niet dat je op vakantie gaat, daar moet je van kunnen genieten.

Je hoeft niet ver weg om een leuke vakantie te beleven. Ga ook eens op avontuur in Nederland. Lees verder
Wil je eens een keer iets anders proberen? Ga dan voor onderwaterfotografie. Lees hier tips en bekijk must-have gear!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel