Portretfotografie: Let op de kaaklijn

Portretfotografie: Let op de kaaklijn

Redactie digifoto Starter 2098
In de portretfotografie kun je op veel manieren een mooi resultaat krijgen. Leer hoe je bijvoorbeeld de kaaklijn gebruikt voor een beter portret.

Bij portretfotografie is het belangrijk om het gezicht zo goed mogelijk in beeld te brengen. Dit doe je door een goede combinatie van de belichting, pose en hoek te gebruiken.

Kaaklijn

De kaaklijn is een bepalende factor in een portretfoto. Hiermee kun je op een subtiele wijze je portretfoto krachtiger maken. Voorkom dat je model een onderkin op de foto krijgt. Dit kan door het voorhoofd naar voren te brengen en de kin iets uit te strekken. Zorg dat hij of zij de kin niet tegen de nek duwt, maar altijd voor zicht uitstrekt. In de onderstaande video zie je hoe dit er precies uitziet. Upload ook jouw allermooiste portretfoto in onze Gallery!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie