Polaroid introduceert slimme camera met Android

Polaroid introduceert slimme camera met Android

Julian 2549
De smartphone is niet meer weg te denken uit ons bestaan, gaan we met camera's dezelfde kant op? Polaroid introduceert met de SC1630 de eerste smart-camera, een 16-megapixelcompactcamera met touchscreen en wifi die draait op het mobiele besturingssysteem van Google: Android.

Met de Polaroid SC1630 kun je niet alleen foto's en filmpjes maken, je kunt ze ook direct bewerken met een Android-app naar keuze. Je kunt de complete Android Market - waarin 400.000 apps te vinden zijn - benaderen via je camera. Ook spelletjes spelen op je compact behoort dus tot de mogelijkheden.

Polaroid SC1630

Het resultaat kun je direct delen met behulp van de wifi-verbinding. Je kan daarvoor uiteraard gebruik maken van bijvoorbeeld de Facebook-app. Het touchscreen heeft een diameter van 3,2-inch. De camera beschikt over een 16-megapixelsensor en 3x optische zoom.

Onduidelijk

Op welke versie van Android de SC1630 draait is niet bekend. Ook weten we nog niet veel over de specificaties, zo is het onbekend welke processor Polaroid gebruikt in de slimme camera.

Cameratelefoon?

Het lijkt erop dat Polaroid ook een versie met simkaart uit gaat brengen. Volgens de specificaties beschikt de SC1630 over wifi, bluetooth en is verbinding met een gsm-netwerk optioneel. In dat geval zou je ook kunnen bellen met je camera.

Hoeveel de Polaroid SC1630 gaat kosten is nog niet bekend, ook is het nog onduidelijk wanneer de camera op de markt komt. De lancering zou dit jaar plaats moeten vinden.

Bron: www.digifotopro.nl