Ongewenste voorbijgangers in je foto verwijderen met Remove

Jasper van Bladel 40240
Je kent het wel, mensen die in de weg staan of lopen als je iemand op de foto gaat zetten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Nu is dat probleem opgelost. De smartphone-app Remove van Scalado belooft deze mensen achteraf snel en eenvoudig uit je foto te verwijderen.

Op drukke plekken kun je bijna niet voorkomen dat er voorbijgangers op je (vakantie)foto's staan. Vlakbij zien mensen waarschijnlijk dat je een foto gaat maken, vaak lopen ze dan een paar meter om of blijven ze even staan.

Maar verderop, bijvoorbeeld op in de achtergrond hebben mensen vaak helemaal niet door dat je op het punt staat om een foto te maken. Het is dan wachten op het moment dat iedereen weg is. Op drukke, toeristische, plekken is dat vaak een probleem.

Beweging

Maar nu niet meer. Als je de app Remove op je telefoon installeert heb je nooit meer last van voorbijgangers in je foto's. De app van Scalado scant de situatie en ziet welke zaken bewegen in je frame. Het programma maakt verschillende foto's en ongewenste delen kun je later, na het maken van de foto, selecteren en vervolgens individueel verwijderen. Wat overblijft is een foto waarop geen hinderlijke voorbijgangers te zien zijn.

MWC

Scalado heeft de app voorgesteld op het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens het Spaanse Tecnetico is de app voor Android en iPhone rond het midden van het jaar beschikbaar. Over de prijs is nog niets bekend.

We zijn erg benieuwd of de techniek uit de app in de toekomst ook in digitale camera's gebruikt zal worden.

Bekijk hier een filmpje waarin je kunt zien hoe de Scalado Remove-app werkt.

DIGIFOTO Travel, terug van weggeweest

In deze, nieuwe, geüpdatete online Travel special van DIGIFOTO nemen we je mee op reis door middel van prachtige foto’s en inspirerende interviews. Laat je verrassen door de veelzijdigheid aan materiaal. Reis de ene bladzijde naar Chili, sla om en je bevindt je op Antarctica. Ontmoet volkeren in landen hier ver vandaan of maak kennis met de jongeren in de Amsterdamse Bijlmer. Kortom, de digitale DIGIFOTO Travel editie houdt voorlopig wel even zoet dankzij de inspirerende verhalen en dito foto’s van Jimmy Nelson tot Ruben Smit en Bob Luijks.