Olympus Tough TG-320: betaalbare onderwatercompact

Julian 2262
Olympus lanceert een nieuwe 'Tough' camera. De TG-320 kan tot drie meter diep het water in, is schokbestendig en bestand tegen vrieskou. De camera heeft 14 Megapixels en 3,6x optische zoom. Filmen kan in 720p-resolutie. De waterdichte compactcamera kost 149 euro.

De nieuwe Olympus TG-320 is ideaal voor op vakantie. De camera kan probleemloos mee het zwembad in en ook als je hem laat vallen (van maximaal 1,5 meter hoog) is er niks aan de hand. Vrieskou en stof vormen eveneens geen probleem voor de compactcamera. De lens wordt beschermd door een schuif van gehard glas.

Foto's maak je in 14-megapixelresolutie, maar ook filmpjes maken is mogelijk. Dat gaat in 720p-hd-kwaliteit. Je krijgt 3,6x optische zoom tot je beschikking.

Olympus TG-320 blauw

Met de ingebouwde magiefilters kun je effecten toepassen op je foto's en filmopnamen. Je hebt keuze uit: punk, pop-art, pinhole (alleen bij foto's), schets, soft-focus, visoog en de nieuwe filters sprankeling (alleen bij foto's) en aquarel.

Naast gezichtsherkenning is er ook huisdierherkenning. Hiermee kan de camera automatisch een foto van je kat of hond maken wanneer deze in de lens kijkt.

Vanaf februari is de Olympus TG-320 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 149 euro. Je hebt keuze uit een rode of blauwe variant.

Olympus TG-320 Rood