Lightroom: werken met het radiaalfilter

Lightroom: werken met het radiaalfilter

Senta Bemelman 1827
Een deel van je foto benadrukken doe je gemakkelijk met het radiaalfilter in Adobe Lightroom! Leer snel hoe je hiermee aan de slag gaat en wat voor resultaat het oplevert!

Stuur het oog van de kijker naar een bepaald punt in je foto met behulp van een radiaalfilter. Hiermee maak je een cirkel waarin de kleuren en het licht anders zijn dan op de rest van de foto.

Belichting

Met het radiaalfilter zorg je ervoor dat je onderwerp sterk naar voren komt. Wanneer je bijvoorbeeld een foto hebt van een model met mooie ogen in de studio, kun je zijn of haar kijkers extra benadrukken door de achtergrond iets onderbelicht te maken en de voorgrond juist iets lichter. Hierdoor ontstaat een contrast waardoor jouw foto iets opvallender wordt.

Stap voor stap

In de onderstaande videotutorial zie je precies hoe je het radiaalfilter gebruikt bij de nabewerking. Je kan het radiaalfilter niet alleen als cirkel toepassen, maar ook in ovale vorm. Fotograaf Anthony Morganti maakt regelmatig interessante videotutorials op het gebied van Lightroom. Bekijk meer video’s op zijn YouTube-kanaal.

 

afbeelding van Senta Bemelman

SentaBemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSenta