Leren: Natuurlijke kleuren in Photoshop

Leren: Natuurlijke kleuren in Photoshop

Senta Bemelman 1517
De kleuren in je foto maken of breken de plaat. Leer hoe je in Photoshop deze het beste bewerkt voor een mooi resultaat.

Om je foto zo mooi mogelijk te maken, kun je de kleuren aanpassen in Photoshop. In de nabewerking is het krijgen van goede kleuren vaak een lastig onderdeel van het proces.

Saturatie

Door middel van verzadiging en saturatie kun je allereerst bepalen hoe sterk kleurtonen terugkomen in je foto. Hoe meer je van beide onderdelen toevoegt, hoe feller de kleuren in je foto terugkomen. Wanneer je de verzadiging en saturatie vermindert, krijg je meer grijstinten en verdwijnen kleurtonen uit je foto.

Blending-modi

Werk tijdens het bewerken van kleuren in diverse lagen. Gebruik daarbij de blending-modi om de zichtbaarheid van de lagen te bepalen. Door diverse soorten modi kun je twee lagen naadloos in elkaar over laten vloeien. Hiermee kun je dus ook de sterkte van de kleuren bepalen.

In de onderstaande video zie je hoe je de kleuren goed naar voren brengt in Photoshop!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

SentaBemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSenta