De kerstdagen doorkomen als fotograaf

De kerstdagen doorkomen als fotograaf

Redactie digifoto Starter 1674

De feestdagen komen eraan. Het is tijd om de kerstboom op te tuigen en ons vol te proppen met allerlei zoete lekkernijen om vervolgens op 1 januari gezamenlijk de sportschool in te duiken. Maar hoe breng als je fotograaf de kerst door?

Familie

Kerst staat voor saamhorigheid, liefde en overheerlijke lekkernijen die binnen no-time naar binnen worden gewerkt. En dat terwijl er dagenlang in de keuken is gestaan om al die lekkernijen te bereiden. De hele familie komt gezellig langs om bijvoorbeeld gezamenlijk te gourmetten of met z’n allen richting een sjiek restaurant te gaan om daar de buikjes rond te eten. Als fotograaf zijnde is het een uitdaging om deze twee bijzondere dagen vast te leggen.

Foodphotography

Tijdens de kerstdagen wordt er grotendeels gebruik gemaakt van sfeerlicht zoals dimlicht, kaarslicht en natuurlijk de lampjes in de kerstboom. Naast al dat warme sfeerlicht staat Kerstmis ook in het teken van eten. Combineer eten met fotografie en het resultaat is foodphotography. Ga los en fotografeer al dat heerlijkheid met de volgende tips in het achterhoofd:

  • Zet je ISO zo laag mogelijk om ruis te vermijden
  • Zet de diafragma open om veel licht binnen te laten
  • Maak gebruik van een lichtgevoelige lens zoals de Nikon 50mm f/1.4
  • Probeer verschillende hoeken om de details van het eten te belichten

Meer tips kun je in dit artikel vinden!

Kerstkaarten

Hoe gaaf zou het zijn als je een zelfgemaakte kerstkaart verstuurt? Als fotograaf zijnde is het natuurlijk een ideale kans jouw kenmerkende stijl te verspreiden onder familie, vrienden en kennissen. In de video hieronder vertelt professioneel fotograaf Paul Wilkinson hoe je je een kerstachtige portret kunt maken compleet met bokeh en warme kleuren.

Als laatste tip en misschien wel de belangrijkste: vergeet niet te genieten!

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie