Compact en fel, LitraTorch 2.0 en LitraPro led-lampen

Christel  de Wolff 925

Als foto- of videograaf heb je soms wat extra licht nodig. Toch leent niet iedere locatie zich om met zware lampen en bijbehorende statieven te slepen. De LitraPro en LitraTorch 2.0 bieden dan uitkomst.

Beide led-lampen zijn extreem compact, ze zijn amper zo groot als een actioncamera of fietslamp. Laat je echter niet van de wijs brengen door het kleine formaat, beide lampen geven enorm veel licht.

LitraTorch 2.0

De LitraTorch 2.0 beschikt over tot wel 800 lumen daglicht (5700K). trapsgewijs kun je deze kleine led-lamp gebruiken in 100, 250 of 800 lumen. De LitraTorch 2.0 heeft daarnaast een zeer felle stroboscoopfunctie waarin het zelfs tot 2200 lumen knippert. De LitraTorch 2.0 is opgebouwd uit zestien leds die samen goed zijn voor een supergroothoek-licht van maar liefst 70 graden. Niet genoeg? Met de bijgeleverde diffuser kun je het licht nog meer verstrooien.

LitraPro

De LitraPro gaat nog een stukje verder. Deze foto- en videolamp, bestaande uit 60 leds, is in te stellen op een kleurtemperatuur van 3000K tot 6000K en is van 0-100% in te stellen op 1200 lumen, met een CRI van 95.  Je kunt ook diverse modifiers aanschaffen als een softbox, grid, gels en barndoors om het licht naar eigen hand te zetten. Een groot pluspunt van de LitraPro is dat je de kleurtemperatuur kunt aanpassen. 3000K geeft warme kleuren als een gloeilamp en 6000K geeft koel, bijna blauw licht.

LitraPro met Litra app

Nog een groot voordeel van de LitraPro ten opzichte van de LitraTorch is dat je totale controle kunt houden via de Litra-app. Via je smartphone heb je zo niet alleen controle over de intensiteit en de kleurtemperatuur van de lamp, maar kun je hem ook laten pulseren in verschillende snelheden en intensiteiten. De verbinding met je telefoon verloopt vlekkeloos via bluetooth. De batterij gaat tot wel 10 uur mee. Op vol vermogen is dat echter een stuk korter, zo'n 45 minuten. De litrapro is echter razendsnel weer opgeladen. Via het kleine schermpje op de rug van het apparaat kun je de batterijstatus in de gaten houden.

Gebruiksgemak en flexibiliteit

Opladen doe je via de bijgeleverde micro-USB-kabel. Eenmaal opgeladen kun je de led-lampen draadloos gebruiken. Beide lampen zijn bovendien waterdicht (LitraTorch tot 20 en LitraPro tot 30 meter). 

Conclusie

De LitraPro en LitraTorch 2.0 zijn ideaal in situaties waarbij net even wat extra licht nodig is. De ledlampen zijn perfect voor videografen omdat het licht constant blijft en goed in te stellen is. Omdat beide varianten zo klein en compact zijn is er eigenlijk geen reden om ze niet standaard in je foto- of videotas te hebben.

De LitraPro heeft een adviesprijs van € 269,-, de Litratorch 2.0 koop je voor € 99,-

Meer info: litra.com

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel