Communicatie tips voor portretfotografie

Redactie digifoto Starter 1875
Met alleen een camera, technische vaardigheden en creativiteit ben je er nog niet. Bij het maken van portretfoto’s komen vaak ook sociale vaardigheden bij kijken. Je moet je model op zijn of haar gemak kunnen stellen. Met deze tips leer hoe je dit het beste aan kan pakken.

Portretfotografie is leuk, maar kan soms moeilijk zijn. Zeker voor de mensen die geen ervaring hebben met voor de camera staan. Vaak leidt dit tot een geforceerde lach of ongemakkelijke houding van het model. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Hoe zorg je er dan voor dat je het model op hun gemak is? Kortom hoe kom je tot het beste foto resultaat.

Pye Jirsa heeft voor Adorama TV hierover een videotutorial gemaakt. Hij bespreekt 5 technieken voor het verbeteren van de communicatie met je model of modellen. Hij legt uit wat belangrijk is om te communiceren tijdens een fotoshoot en geeft tips hoe je dit het best aan kan pakken. Wees voorbereid, bespreek met je klant wat zij voor ogen hadden en bedenk je vooraf hoe je dit wilt gaan doen. Blijf jezelf en communiceer. 

 

 

Met deze tips hopen we dat ongemakkelijke lachje om te toveren in een mooie spontane glimlach. Behalve een leuke spontane foto waar de klant blij mee is, wordt de band met de klant vergroot en is de kans dat klanten terugkomen ook groter. 

Lees ook : Mooie effecten creëren met behulp van een prisma

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie