al ruim 2.000 beschrijvingen ingevoerd

Captions for Cas: je kunt nog steeds helpen!

Christel de Wolff 1011
Bij het project Captions for Cas kan iedereen meehelpen aan het beschrijven van de foto's uit het archief van Cas Oorthuys. Het is een project van het Nederlands Fotomuseum.

Via het platform Velehanden hebben zich inmiddels al 522 deelnemers gemeld en zo konden er al ruim 2.000 beschrijvingen worden ingevoerd. Dit is enorm, maar het archief van de invloedrijke Nederlandse fotograaf die letterlijk alles en overal ter wereld fotografeerde is nog veel uitgebreider dan dat. 

Doe ook mee! 

Daarom zoekt het Nederlands Fotomuseum deskundigen op allerlei gebieden. Op dit moment zijn ze vooral op zoek naar mensen die veel weten over Rotterdam. Heb jij nog geen foto's beschreven maar denk je dat je met jouw kennis kunt bijdragen? Meld je dan nu aan via deze link.

In deze video zie je hoe de digitalisering van het archief van Cas Oorthuys tot stand kwam: 

 

 

Expositie

Op 15 september 2018 zal in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam de tentoonstelling Dit is Cas | Vintage fotografie van Cas Oorthuys openen. Er zullen meer dan 300 vintage afdrukken te zien zijn in combinatie met een digitale presentatie van de contactalbums. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel