Canon XA70/XA75 beste professionele videocamera volgens TIPA

Christel  de Wolff 1227

TIPA geeft jaarlijks awards aan de beste foto- en videografie producten. De Canon XA70/XA75 werd bekroond tot beste professionele videocamera door TIPA.

De TIPA (Technical Image Press Association) werd in 1991 opgericht met als doel inzicht te geven in de beste foto-, en video apparatuur, software en toebehoren. In verschillende categorieën, van consument tot professional, worden jaarlijks de beste producten beloond met een TIPA award.

Ook dit jaar werden maar liefst 40 awards uitgereikt in verschillende categorieën. Het hele overzicht vind je hier

De organisatie van TIPA bestaat uit een wereldwijd panel van deskundigen die een reputatie hebben opgebouwd voor eerlijke en betrouwbare beoordeling van foto- en videoproducten. Samen besluit het panel welke apparatuur een TIPA World Award verdient. Voor Nederland is Johan Elzenga afgevaardigd. Mediapartner DIGIFOTO Pro krijgt dus steevast uit betrouwbare bron alle informatie over de verkiezing en de uitkomsten.

Canon XA70/XA75
BEST PROFESSIONAL VIDEO CAMERA

Canon XA70/XA75

De Canon XA70 en XA75, beide compacte en lichte professionele camera's met een 1-inch CMOS-sensor, zijn gericht op de categorie elektronische nieuwsgaring voor documentair en journalistiek werk. Elk aspect is gericht op praktische functies die een uitstekende ergonomie combineren met de nieuwste technologie, waaronder Dual Pixel CMOS AF voor nauwkeurige scherpstelcontrole, een geïntegreerd 15X optisch zoomobjectief, vijfassige beeldstabilisatie en ondersteuning voor een breed dynamisch gamma voor betere prestaties bij weinig licht. Beeldschermbewakingsfuncties en een ingebouwd ND-filtermechanisme zorgen ervoor dat de beste resultaten worden behaald in situaties met één opname. De beeldkwaliteit is eveneens uitzonderlijk en wordt geleverd via oversampled HD van de 4K-sensor. De camera's kunnen opnames leveren in UHD 4K30 (4K25 in PAL-regio's) en 50p/50i Full HD-formaten op dubbele kaartsloten, en uitvoer via een onboard mini-HDMI en 3G-SDI (alleen XA75). Live streaming via UVC is een ander voordeel. Geluid via twee XLR-aansluitingen, een 3,5mm en ingebouwde stereomicrofoons maken vierkanaals audio mogelijk.

Info: canon.nl

Over TIPA

Na enkele jaren van discussies en vergaderingen over het idee van de oprichting van een vereniging zonder fotopers zonder winstoogmerk, kwamen redacteuren die 25 Europese fototijdschriften vertegenwoordigden uiteindelijk op 16 april 1991 bijeen in het Hotel Meridien in Parijs voor de oprichting van de Technical Image Press Association (TIPA). De oprichters wisten dat ze een grote non-profitorganisatie wilden starten, geen lobby van een paar geselecteerde leden of een marketingtool. Dus nodigden ze alle Europese fototijdschriften die in aanmerking kwamen voor lidmaatschap uit om lid te worden. TIPA werd meteen de grootste familie van onafhankelijke Europese foto- en beeldtijdschriften, bestaande uit de meest deskundige redacteuren.

Lees ook: TIPA Awards 2023 - beste gear van dit moment bekendgemaakt

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel