Canon EOS R50 beste APS-C camera voor 'starters' volgens TIPA

Redactie digifoto Starter 938

TIPA geeft jaarlijks awards aan de beste foto- en videografie producten. De Canon EOS R50 won de BEST APS-C ENTRY-LEVEL CAMERA award van TIPA.

De TIPA (Technical Image Press Association) werd in 1991 opgericht met als doel inzicht te geven in de beste foto-, en video apparatuur, software en toebehoren. In verschillende categorieën, van consument tot professional, worden jaarlijks de beste producten beloond met een TIPA award.

Ook dit jaar werden maar liefst 40 awards uitgereikt in verschillende categorieën. Het hele overzicht vind je hier

De organisatie van TIPA bestaat uit een wereldwijd panel van deskundigen die een reputatie hebben opgebouwd voor eerlijke en betrouwbare beoordeling van foto- en videoproducten. Samen besluit het panel welke apparatuur een TIPA World Award verdient. Voor Nederland is Johan Elzenga afgevaardigd. Mediapartner DIGIFOTO Pro krijgt dus steevast uit betrouwbare bron alle informatie over de verkiezing en de uitkomsten.

canon eos r50
BEST APS-C ENTRY-LEVEL CAMERA

Canon EOS R50

De betaalbare EOS R50 is een instapcamera die ontworpen is om jong en oud kennis te laten maken met foto- en videotools, accessoires en apparatuur die hen in een uitgebreide wereld van creatieve mogelijkheden brengt; voordelen die hen wellicht een leven lang op weg helpen naar foto- en videoavonturen en herinneringen. De lichtgewicht en compacte camera zit vol met functies die helpen bij het maken van foto's met een hoge resolutie en spannende video- en vloguitvoer. Speciale functies helpen bij het maken van foto's bij weinig licht, high-speed foto's tot 15 fps, 4K video met 30p en slo-mo video met 120p Full HD. De EOS R50 kan ook worden gebruikt als creatief leerhulpmiddel via de Advanced A+ Assist voor nacht- en tegenlichtscènes, dynamische portretten, meervoudige belichtingen en macro-opnamen met opwindende scherptediepte-effecten.

Info: canon.nl

Over TIPA

Na enkele jaren van discussies en vergaderingen over het idee van de oprichting van een vereniging zonder fotopers zonder winstoogmerk, kwamen redacteuren die 25 Europese fototijdschriften vertegenwoordigden uiteindelijk op 16 april 1991 bijeen in het Hotel Meridien in Parijs voor de oprichting van de Technical Image Press Association (TIPA). De oprichters wisten dat ze een grote non-profitorganisatie wilden starten, geen lobby van een paar geselecteerde leden of een marketingtool. Dus nodigden ze alle Europese fototijdschriften die in aanmerking kwamen voor lidmaatschap uit om lid te worden. TIPA werd meteen de grootste familie van onafhankelijke Europese foto- en beeldtijdschriften, bestaande uit de meest deskundige redacteuren.

Lees ook: TIPA Awards 2023 - beste gear van dit moment bekendgemaakt

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie