Budgettip: statiefhouder

Budgettip: statiefhouder

Aäron Nasarany 1074
Fotografen die al wat langer in het vak zitten hebben vaak meerdere accessoires in hun bezit. Een flinke dosis aan SD-kaarten, extra lenzen of misschien extra statieven. Voor studiofotografen zijn statieven een musthave. Maar hoe berg je nou al die statieven op?

Statieven

Als je net begint met fotografie dan is het je zeker opgevallen dat de keuze enorm groot is. Voor diverse doeleinden bestaan er statieven zoals een monopod, tripod, klemstatieven of statieven met een balfhoofd om maar een paar voorbeelden op te noemen. Videomakers die filmen met een spiegelreflexcamera/camcorders pakken gauw een wat zwaarder statief die het gewicht van hun camera kunnen dragen. Een Sony FS700 zien we niet gauw op een lichtgewicht aluminium statief, maar eerder op een zwaargewicht statief met poten die wel tegen een stootje kunnen.

Bij studiofotografie heb je vaak meerdere statieven nodig: niet alleen voor de camera, maar ook voor de belichting waardoor je vaak bij het opruimen een berg statieven hebt. Om het overzicht te bewaren hebben we voor jou de volgende video gevonden. Bekijk de video hieronder om inspiratie op te doen hoe je simpelweg met een stuk hout een handige ophangsysteem kan maken voor al jouw statieven!

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron