Bruidsfotografie op de Mount Everest

Redactie digifoto Starter 1168

Trouwen op Mount Everest Base Camp is al heel wat. Om nog niet te spreken over het fotograferen van je eigen bruiloft. Voeg dit samen, zet het op een hoogte van 5364 meter boven zeeniveau en je hebt het avontuur van Jørn en Tora.

Er zijn bruidsfotografen die vaker op de Mount Everest of een ander gebergte staan. Deze bruidsfotografen vragen vaak om bedragen met vijf cijfers, ver boven het budget van Jørn en Tora. Om dit probleem op te lossen, besloten ze om gewoon zelf de foto's te maken. Iets wat veel fotografen waarschijnlijk nooit zullen adviseren. Het mooiste aan deze uitdaging is dat Jørn en Tora niet eens professionele fotografen zijn.

Hulp op de Mount Everest

Veel van de foto's zijn gemaakt door middel van  een statief en een timer. Enkele foto's zijn gemaakt door vrienden van het bruidspaar. Dit omdat Jørn en Tora moeilijk zelf tijdens de ceremonie foto's konden maken.

Apparatuur

Het bruidspaar mocht slechts 15kg per persoon meenemen in het vliegtuig. Dat is niet veel als je er vanuit gaat dat er ook nog goede hikekleding, apparatuur en een bruidsjurk mee moest op de Mount Everest. Omdat het stel werd beperkt in het aantal spullen dat ze mee konden nemen, besloten ze om 'slechts' twee camera's mee te nemen en drie objectieven. Om de beste foto's te kunnen maken op deze fantastische locatie kozen ze voor een Samyang 14 mm f/2.8, een Tamron 24-70 mm f / 2.8 en een Nikon 50 mm f / 1.4. Als camera ging twee keer de Nikon D750 mee in de tas. Naast de DSLR-camera's namen Jørn en Tora ook twee GoPro 5's mee voor snelle video's tijdens de trip.

Bruidspaar op de Mount Everest

Tijdens de klimtocht naar het Base Camp maakte het bruidspaar al foto's voor het geval ze ziek zouden worden door de hoogte. Op 4900 meter was ook het even spannend voor de twee door enkele hallucinaties en hoogteziekteverschijnselen, maar dat ging gelukkig snel voorbij. Na een wandeltocht van een week kwam het bruidspaar aan op Mount Everest Base Camp en kon de bruiloft echt beginnen. Het pasgetrouwde stel had heel wat bekijks. Niet heel gek als je in een bruidsjurk en trouwpak op de hoogste berg van de wereld staat natuurlijk. Het stel was wel bang dat de foto's die werden gemaakt door andere klimmers via het internet bij hun familie zou uitkomen. Het was namelijk nog een verrassing dat ze gingen trouwen.

Jørn en Tora hadden tegen familie gezegd dat ze op zakenreis waren in België. Na afloop lokten ze de familie naar een grote zaal door middel van een smoesje. Daar werd een film die is gemaakt tijdens de trip op de Mount Everest getoond. In de laatste scene is te zien hoe het pasgetrouwde stel de berg afrent, de vlucht naar huis neemt en het moment dat het stel het desbetreffende gebouw waar de familie zich op dat moment bevond binnenloopt. De film stopt en Jørn en Tora lopen precies op dat moment de zaal vol familie in. Fantastisch! Dit moment en de rest van de tocht is gefilmd en terug te vinden op het YouTube kanaal van de reizigers. 

Lees het hele verhaal van Jørn en Tora hier of lees het bijzondere verhaal van de bruid wiens broer downsyndroom heeft en reageert op de jurk.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie