Boekentip: Once upon a time door HJ Hunter

Redactie digifoto Starter 2225

Once upon a time... het klinkt als een begin van een sprookje, maar de inhoud van het fotoboek door HJ Hunter is minder glamoreus als je op basis van de titel zou verwachten. De documentaire fotograaf HJ Hunter geeft met fotoboek Once upon a Time geeft een uniek inkijkje in het postindustriële hart van West-Europa en haar inwoners.

Once upon a time

Once upon a time is een portret van het postindustriële hart van West-Europa. De landschappen, portretten en interieurs vertellen een verhaal over bewoners uit verschillende culturen die het beste van hun leven proberen te maken in een regio met een ongemakkelijke filmische schoonheid. Het verhaal raakt ook aan een actueel maatschappelijk probleem. De wereld moet en wil afscheid nemen van vervuilende industrie en kolen voor het opwekken van energie. De 95 beelden laten zien wat de impact kan zijn op een gebied en haar bewoners als grote industriële bedrijven sluiten en de lokale economie zichzelf opnieuw moet uitvinden. De Nederlandse documentair fotograaf HJ Hunter begon in 2015 vanuit zijn woonplaats Maastricht aan een ontdekkingsreis door het rauwe postindustriële landschap waarvoor hij als kind de ogen sloot, en dat hij als fotograaf ging waarderen.

Omvang: 176 pagina’s
Hardcover
24 x 34 cm
Ontwerp: HJ Hunter
Winkelprijs: €45,-
ISBN 978 94 6226 457 1

 Info www.hjhunter.photography

Fotografen over Once upon a time

Marcel Molle:
“Ik vind de stillevens mooi. Ze verraden zoveel menselijke aanwezigheid. De portretten zijn minstens zo intrigerend. Echt geweldig.”

Carla Kogelman:
“Het boek is een ode aan het gebied, en aan de mensen die daar wonen. Er zitten fijne beelden in die een soort desolaatheid uitstralen waar ik heel blij van word.”

Chris de Bode:
“Het is niet alleen een goed verhaal, maar ook goed gefotografeerd. Wat mij aanspreekt is dat de foto’s zo mooi georkestreerd zijn. Heel mooi gedaan.”

Meer boekentips

Nog ruimte over op je salontafel of op zoek naar een cadeau voor een mede-fotografieliefhebber?
Neem een kijkje in onze boekenrubriek

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie