30 juni t/m 4 juli 2021

Bezoek Rotterdam Photo Festival!

Christel  de Wolff 1543
Rotterdam Photo is een jaarlijkse fotobeurs met festival flair. Het evenement, dat wordt gehouden op het MH4-gebied, viert het brede spectrum van fotografie zoals het zich presenteert in onze hedendaagse beeldcultuur. Rotterdam Photo is van 30juni tot en met 4 juli 2021 dé place to be voor fotografieliefhebbers.

Elk jaar nodigt Rotterdam Photo een breed scala aan onafhankelijke fotografen uit om op de beurs te exposeren. Van amateurs tot fine-art en van documentaire tot straatfotografen worden uitgenodigd om hun werk in te zenden via een Open Call met een actueel thema. Het doel is om een ​​betaalbare tentoonstellingsruimte te bieden, in vergelijking met de gebruikelijke kunstbeurzen. Deelnemende fotografen krijgen de kans om hun eigen werk verkopen en om galeriehouders, kunstkopers en liefhebbers ontmoeten. Geïnspireerd door de geschiedenis van Rotterdam als havenstad, voorziet het festival de geselecteerde fotografen van tentoonstellingsruimte in hergebruikte zeecontainers om fotografie buiten de ‘white cube’ traditie te presenteren.

Naast tentoonstellingen organiseert Rotterdam Photo lezingen, workshops en een randprogramma met muziek en tentoonstellingen op digitale schermen. Ook de ondernemers aan het opkomende MH4-gebied slaan de handen ineen om randactiviteiten aan te bieden. Het Keilecafé verzorgt de hapjes en drankjes, zodat het publiek tijdens Art Rotterdam Week de rauwe couleur locale van Rotterdam kan proeven.

THEMA 2021: PLANET HUMAN

Rotterdam Photo belicht voor de editie 2021 het thema "Planet Human". Dat is mede ingegeven door de coronacrisis, die ons dagelijks leven in recordtijd volledig tot stilstand heeft gebracht: niets is meer hetzelfde en onze sterfelijkheid lijkt ineens geen ver-van-mijn-bed-show meer te zijn. Naast veel paniek en onrust, worden we ook gedwongen na te denken over onze manier van leven.

Wie zijn wij als mens behalve het feit dat we bestaan? Wat laten we achter? Hoe drukken we ons uit? Wat zijn onze dromen? Hoe ervaren we liefde, pijn, geluk? Hoe groeien we? Wat is de rol van onze onvolkomenheden, de donkere delen van ons collectieve bestaan? Maken ze ons menselijk? Nadat alles kunnen we een prangende vraag stellen: hoe vangen we deze emoties op? Fotografie is hiervoor het ideale hulpmiddel, omdat het ons bestaan ​​in al zijn schoonheid en weerzin vastlegt.

Rotterdam Photo vindt plaats op 30 juni tot en met 4 juli aan de Vierhavenstraat 46, te Rotterdam.

Info: www.rotterdamphotofestival.com

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel