Vakantiebeurs 2019

Bezoek de Vakantiebeurs 2019

Christel  de Wolff 1004
Weet jij al waar jouw reis naar toe gaat dit jaar? Wil je nog op wintersport, kijk je vast voor de zomervakantie of hou je meer van tripjes tussen alle vaste vakantiemomenten door? Van 10 tot en met 13 januari vindt er in de Jaarbeurs van Utrecht de Vakantiebeurs 2019 plaats. Kom nieuwe landen en culturen ontdekken, verwonder je bij interessante presentaties en droom alvast weg bij jouw volgende vakantiebestemming.

Ontdekken. Beleven. Doen.

Tijdens de Vakantiebeurs kun je jouw droomvakantie boeken, gebruikmaken van mooie beursaanbiedingen of je laten informeren. Op de vloer vind je namelijk honderden reisaanbieders. Zij kunnen jou van alles vertellen over jouw favoriete bestemming. Net als andere jaren komen er ook tijdens deze editie weer heel veel lokale experts naar Utrecht. Zij kunnen jou de beste tips geven. Of dat nou gaat om goede restaurantjes die je op de plek van bestemming echt niet kan missen of meer praktische tips over welke autoroutes je het beste kan nemen.

Presentaties en workshops

De Vakantiebeurs is dé plek om inspiratie op te doen voor jouw volgende vakantie. Daarom zijn er verspreid over de beursvloer heel wat verschillende theaters waar je de hele dag door presentaties en workshops kunt volgen. Zo bezoek je dit jaar het Europa Theater, het Verre Reizen Theater en het Urban Theater, maar bijvoorbeeld ook het Caribbean & Cruises Theater en het Oman Theater. De presentaties in deze theaters worden gegeven door onder andere verkeersbureaus en reisorganisaties.

vakantiebeurs

Photo Friday op de Vakantiebeurs

Natuurlijk wordt de fotografieliefhebber niet overgeslagen op de Vakantiebeurs. In het fotografie-paviljoen (hal 11) vind je foto(reis)specialisten en kun je aan verschillende cameraworkshops deelnemen. Op vrijdag 11 januari organiseert de Vakantiebeurs samen met Getaway Travel een inspirerende middag vol workshops op het gebied van reisfotografie. Op het programma staan onder andere workshops over het schieten van wildlife-foto’s, foto’s maken met je smartphone en video's maken met een drone. 

Reisfoto van het Jaar

Tijdens Photo Friday wordt de winnende foto de Reisfoto van het Jaar-wedstrijd bekendgemaakt op groot scherm. Het is de derde keer dat Getaway Travel deze fotowedstrijd organiseert. Aan de vorige editie deden meer dan 12.000 (amateur)fotografen mee en meer dan 60.000 reizigers brachten hun stem uit. De genomineerde deelnemers zijn aanwezig tijdens de uitreiking op Photo Friday. Hun foto’s worden besproken door de vakjury die bestaat uit docenten van de Getaway Academy. De winnaar krijgt twee vliegtickets naar Australië cadeau.
Klik hier voor meer info over de Reisfoto van het jaar-verkiezing

Kortom: bezoek de Vakantiebeurs!

Tijdens een bezoek aan de Vakantiebeurs zie je letterlijk de hele wereld aan je voorbij trekken. Van Frankrijk, Italië en Portugal, loop je zo door naar Amerika, Afrika, China en Australië. Of je nu van actieve vakanties houdt, verre bestemmingen, cruises, ontspannen reizen, familievakanties of stedentrips; er is voor iedereen wat wils. Kortom: heb jij zin in een flinke dosis vakantievoorpret? Dan kun je de Vakantiebeurs niet missen! Kijk op de website voor meer informatie en om kaarten te kopen.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel