Beste app voor het vinden van fotografielocaties

Beste app voor het vinden van fotografielocaties

Redactie digifoto Starter 981

Als je op zoek bent naar een mooie fotografielocatie, dan heb je hier waarschijnlijk al een heleboel verschillende apps voor gebruikt. Je hebt apps die het weer voorspellen en je laten zien waar de zon vandaan komt, maar er is één gratis app die volgens fotograaf Tony Northrup niet aan je assortiment mag ontbreken.

Meerdere apps voor het vinden van fotografielocaties

Er blinkt één app uit als het gaat om het scouten van fotografielocaties. De app waar fotograaf Tony Northrup het over heeft, zal bij de meeste mensen wel bekend zijn en zijn tip daarover is dan ook niet revolutionair, toch  is het de manier waarop hij deze gebruikt zeker interessant voor mensen die op zoek zijn naar een mooie fotografielocatie. Met Google Earth heb je namelijk meer functies dan in eerste instantie bekend bij je zullen zijn.

Je begint eerst door het streetview poppetje te pakken en deze te slepen naar waar je hem het liefste wil hebben. Vervolgens zorg je dat je het vierkantje hebt geselecteerd en niet het poppetje, om om te schakelen naar de zogenaamde 'ground view.'

Je kan met de slider in-  en uitzoomen om je shot te bepalen en dus welk objectief je mee moet nemen. Maar belangrijker: je kan het licht bekijken. Door op het wolkje voor de zon te drukken. Je kan dan de tijd en de datum selecteren om te zien hoe er op dat moment uit ziet en je kan de slider gebruiken om te bekijken hoe de zon er op dat moment uitziet in die specifieke locatie. Perfect: immers weet je dan precies hoe laat je het beste aanwezig kan zijn voor je shoot.

De fotograaf geeft aan dat er veel apps zijn die aangeven wanneer de zon opkomt en weer ondergaat, maar als je Google Earth gebruikt zie je daadwerkelijk hoe het er ongeveer uit ziet. Tony Northrup laat een voorbeeld zien waaruit blijkt dat je in dit specifieke geval 45 minuten vóórdat de zon onderging aanwezig moet zijn.

Zien hoe de app voor het vinden van fotografielocaties gebruikt wordt

Wil je meer weten, bekijk dan zijn volledige video. In de intro behandelt hij andere app-mogelijkheden voor het vinden van fotografielocaties. Vanaf 1 minuut 32 begint hij met het geven van zijn tips over hoe je Google Earth gebruikt.  

 

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie