Basis fotobewerking iPhone

Redactie digifoto Starter 2523

Mobiele apps voor fotobewerking zijn er in overvloed. Leer stap voor stap hoe je foto's bewerkt met het built-in bewerkingsprogramma op jouw telefoon.

IPHONE

1. Standaard fotobewerking

De standaard fotobewerking is makkelijk te vinden. De afbeelding draaien en bijsnijden heb je hoogstwaarschijnlijk wel een vaker gedaan. Met deze tools kan je foto's ook rechter maken. Bijvoorbeeld een foto op het strand. De foto komt het beste uit als de horizon recht is. 

Meer leren over fotografie op je telefoon, klik hier.

 

2. Automatische fotobewerking

Soms komt het voor dat de foto minimale bewerking nodig heeft. In dit geval heeft de foto app automatische fotobewerking. De app scant de foto en bewerkt hem waar nodig is. Dit zijn kleine bewerkingen. Klik op het toverstafje rechts boven in je scherm en de foto word bewerkt. Vind je het nu niks, klik dan nogmaals op het toverstafje en de bewerkingen zijn weg. Ook kan de automatische bewerking gebruikt worden als begin punt van de edit. Je kan altijd meer bewerkingen toevoegen aan de automatische bewerking.

3. Filters

De fotobewerking in de app biedt ook filters. De 9 filters in de foto app zijn meer aan de vintage kant. Mocht je dus gaan voor een zwart wit foto of voor een polaroid look, dan zijn deze filters perfect voor jou. Onderaan je scherm, naast de bijsnij tool staan 3 cirkels door elkaar heen, dit zijn de filters. Test alle filters uit en kies het filter dat heb beste bij de foto en jouw stijl past. Helaas kan je de filters in de app niet sterker of zwakker maken wat wel vaak kan bij andere fotobewerking apps.

4. Licht, kleur en zwart wit

Naast de filters staat onder in je scherm ook een tool voor licht, kleur en zwart wit bewerkingen. Hier kan handmatig de helderheid ingesteld worden. Evenals hoe fel de kleuren worden. Met deze opties heb jij alle fotobewerking onder controle. Oefen met deze tool en krijg de mooiste eindresultaten. Deze tool is een kwestie van doen en proberen. 

 

Hopelijk heeft deze informatie geholpen en kan jij je foto's mooi bewerken met deze built-in app. 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie