Baby Yoda in de lucht door drone

Redactie digifoto Starter 3322

Wanneer je denkt aan The Mandalorian, denken de meeste mensen aan baby Yoda. Het schattige en mysterieuze wezen is niet alleen een inspiratiebron voor memes, maar ook voor fotografen. Zo ook voor fotograaf Russell Klimas die de kleine alien heeft getekend met een drone...

Route bepaling voor de drone

Fotograaf Russell Klimas heeft met behulp van lightpainting en een drone baby Yoda kunnen fotograferen in de lucht. De fotograaf begon met het zoeken van een foto van het wezen. Gelukkig staat het internet er vol mee. De gevonden foto uploadde Klimas in Google Maps en trok hij baby Yoda over met verschillende punten. Het leek dan een beetje op zo'n tekening die je vroeger wel eens maakte waar je de puntjes met getallen aan elkaar moest verbinden, zoals hieronder te zien.

Nadat baby Yoda helemaal was overgetrokken in Google Maps uploadde Klimas de foto in de Litchi app. Met deze app kun je de route van je drone makkelijk instellen, door de gewenste route te tekenen. De drone krijgt de precieze route door via de app en kon zo de omtrek van Yoda in de lucht tekenen. Aan de drone had Klimas een Lumecube hangen, echter zorgde dit wel voor wat problemen.

Gecrashte drone

Het tekenen van baby Yoda in de lucht is in één shot gedaan. Wel heeft het meerdere pogingen en een kapotte drone gekost om de foto te maken. De eerste keer dat Klimas de lucht in ging viel zijn drone naar beneden door de Lumecude. Het montageframe waarmee de Lumecube aan de drone vast zat was niet goed wat heeft gezorgd voor het crashen van de drone. De drone werd gerepareerd en in de tussentijd is Klimas aan de slag gegaan met de drone van een vriend. Voor de tweede poging gebruikte Klimas een Lubecube Strobe wat het crashen van de drone moest tegen gaan. Dit is ook gelukt aan het eindresultaat te zien.

Deze foto is afkomstig van het Instagram account van Russell Klimas.

No spoiler alert

Russell Klimas zette zijn camera op een statief en schoot met een lange sluitertijd. De drone volgde automatisch het juiste pad en halverwege veranderde Klimas de kleur van de Lumecube. Mocht je The Mandalorian nog niet gezien hebben, we gaan niks verklappen voor je. Weet wel dat we het een mooi gebaar vinden naar baby Yoga die al onze harten heeft veroverd met zijn puppyoogjes.

Lees ook: Grappige low-budget remake van de trailer van Star Wars: The Rise of Skywalker

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie