Grote updates

Adobe Lightroom update brengt veel verbeteringen

Siem van Woerkom 709
Adobe Lightroom heeft een grote update ontvangen die vooral interessant is voor mensen met een iPad

Adobe lightroom update

Programma's in de Adobe suite krijgen vaak updates. Klein of groot, om de paar dagen staat er al weer eentje voor je klaar in het notificatie scherm. Meestal gaat het om bugfixes en/of kleine verbeteringen maar de laatste tijd zijn er in Lightroom een paar grote aanpassingen toegevoegd. Wat vooral interessant zal zijn voor de meeste mensen met een iPad of iPhone zijn de nieuwe functies die daar zijn toegevoegd in de apps.

Zo was het bij de iPad en iPad Pro bijvoorbeeld nog steeds niet mogelijk om op locatie foto's rechstreeks uit een camera te importeren. Met een hoop gehannes was het wel voor elkaar te krijgen maar het zorgde altijd voor een hoop hoofdpijn. Met de nieuwe update zorgt Adobe er voor dat iemand Siri shortcuts kan toepassen om ervoor te zorgen dat foto's automatisch geimporteerd worden wanneer een camera aangesloten wordt.

iPad lightroom

Andere nieuwe functies Lightroom

De grootste andere nieuwe functies zijn onder andere het automatisch verbeteren van details in Camera Raw. Met Details verbeteren kunnen de kleine details in RAW-afbeeldingen worden verbeterd, in het bijzonder Bayer- en X-trans-RAW-mozaïekbestanden wat fijn is voor mensen die met Fujifilm camera's werken. Met Details verbeteren wordt de resolutie verhoogt, worden kleine details nauwkeuriger weergegeven, blijven kleine kleurdetails beter behouden en worden moirépatronen en valse kleuren minder heftig. 

Daarnaast zijn er kleinere verbeteringen zoals de ondersteuning voor nieuwe camera's en objectieven, minder gebruik van RAM, nieuwe functies in de histogram en is het samenvoegen van (HDR) panorama's aanzienlijk verbeterd.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Content Editor

Bekijk alle artikelen van Siem