Ideaal voor wie wil starten met Lensbaby fotografie!

Aan de slag met Lensbaby

Remco Stunnenberg 1951

Ken jij de fraaie en speciale effecten die je kunt creëren met objectieven van Lensbaby? Speciaal voor de startende Lensbaby fotograaf introduceerde Transcontinenta, distributeur van Lensbaby in de Benelux, vorig jaar twee nieuwe unieke Lensbaby objectieven: de Lensbaby Sol 45 en de Lensbaby Sol 22.

Twee objectieven in een volledig metalen behuizing voor selectief scherpstellen, dat een haarscherp cirkelvormig gebied van scherpte creëert, omringd door een mooie onscherpte en een gelijkmatige bokeh.

Door het objectief te tilten, kan de gebruiker het onderwerp isoleren binnen de beelduitsnede om zo persoonlijke beelden vast te leggen die een unieke kijk op de wereld bieden. De ideale oplossing voor iedereen die wil starten met Lensbaby fotografie! Lensbaby maakt al jaren prijswinnende creatieve effect objectieven, optics en accessoires en komt nu met twee nieuwe objectieven in de line-up van hun verstelbare objectieven.

Lensbaby Sol 45


De Lensbaby Sol 45 is een vast brandpunt 45mm F/3.5 objectief in een volledig metalen behuizing voor selectief scherpstellen, dat een haarscherp cirkelvormig gebied van scherpte creëert, omringd door een mooie onscherpte en een gelijkmatige bokeh. Door het objectief te tilten, kan de gebruiker het onderwerp isoleren binnen de beelduitsnede om zo persoonlijke beelden vast te leggen die een unieke kijk op de wereld bieden. Dankzij de tilthoek van 8,5 graden ligt het scherpstelgebied altijd binnen het op te nemen beeld, of men nu met een full-frame of een APS-C-sensor camera fotografeert. De Lensbaby Sol 45 heeft ook de mogelijkheid om, via de verstelring de tilthoek te ‘neutraliseren’ (of te wel in het midden vast te zetten). Door het objectief in deze vergrendelstand te draaien, weet de gebruiker altijd wanneer het scherptepunt zich in het midden van het opnamebeeld bevindt zodat er snel en eenvoudig scherp gesteld kan worden.

Twee unieke Bokeh bladen


Voor fotografen die nog wat extra creativiteit aan hun opnamen willen toevoegen, heeft de Lensbaby Sol 45 tevens twee bokeh bladen. Deze twee bladen zijn verwerkt in scharnierende armen die zich onder de rand van het objectief bevinden en voegen tijdens de opname subtiele lijnen en textuur toe aan de bokeh. Om de creatieve bokeh bladen te gebruiken, brengt de gebruiker de bladen simpelweg in het gezichtsveld van de frontlens en draait ze vervolgens in elke willekeurige richting; horizontaal, verticaal of diagonaal. Het gebruiksgemak en de creatieve effecten die de Lensbaby Sol 45 biedt, maken dit tot het perfecte objectief voor fotografen die nieuw zijn in de wereld van Lensbaby of die willen experimenteren met selectieve scherpstelling.

Lensbaby Sol 22


De Lensbaby Sol 22 is het eerste Lensbaby objectief dat exclusief ontworpen is voor Micro 4/3 mirrorless camera's. Dit 22mm vast brandpunt F/3.5 objectief is ontworpen om hetzelfde effect te creëren als de Lensbaby Sol 45, die bedoeld is voor full-frame en APS-C sensor camera's, met een cirkelvormig gebied van onscherpte omgeven door een dramatische onscherpte en bokeh. De Lensbaby Sol 22 werkt op dezelfde manier als de Lensbaby Sol 45. Voorzien van een 8,5 graden kantelhoek, zodat de sweet spot van scherpte altijd binnen het beeldkader valt. Dit Lensbaby objectief is net als de Sol 45 voorzien van twee bokehbladen om subtiele lijnen en textuur direct bij de opnamen aan de bokeh toe te voegen.

Waarom de Lensbaby Sol 22?


De Panasonic en Olympus Micro 4/3 mirrorless camera's hebben een veel kleiner sensor formaat dan bijvoorbeeld full-frame of APS-C camera's. Dit betekent dat het grootste deel van het creatieve effect en de onscherpte die men krijgt met een Lensbaby Sol 45 zich “buiten” het sensorgebied van Micro 4/3 camera's bevindt en derhalve buiten het opnamevlak ‘gecropt’ zou worden. De Lensbaby Sol 22 is specifiek ontworpen om Micro 4/3 gebruikers in staat te stellen om foto’s te maken met dezelfde dramatische onscherpte en scherpsteleffect als de Lensbaby Sol 45 op full-frame en APS-C camera's.

Beschikbaarheid en prijs

De Lensbaby Sol 45 is beschikbaar voor: Nikon F, Canon EF, Sony E, Sony Alpha A, Fuji X en Pentax K. De Lensbaby Sol 22 voor Micro 4/3 van Olympus en Panasonic
De adviesverkoopprijs bedraagt €199,99 inclusief B.T.W.Meer info? Kijk hier

Lees ook: Nieuw: de Tamron 17-35mm F/2.8-4.0 Di OSD. De kleinste en lichtste in zijn soort

Lees ook: De Probeerservice van Transcontinenta

afbeelding van Remco Stunnenberg

RemcoStunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRemco