5 tutorials om thuis te proberen op een koude dag!

Christel  de Wolff 4228

Binnenblijvers hoeven zich niet te vervelen. Met deze tutorials kun je lekker productief aan de slag, ook als het weer niet mee zit.

De herfst is voor veel fotografen een topseizoen, denk aan het fotograferen van prachtige kleuren, paddestoelen en mistige landschappen... Ook de winter is een prachtige periode waarin we de kou om ons heen kunnen vastleggen. Maar soms regent het gewoon een hele dag en heb je gewoon geen behoefte om de elementen te trotseren. Blijf dan lekker binnen en ga aan de slag met deze toffe tutorials.

Thuis aan de slag: een studio maken op de keukentafel

Als je kleine onderwerpen wil fotograferen, of bijvoorbeeld graag productfotografie doet, kun je een tafel studio maken. Dat is helemaal niet zo ingewikkeld en het maakt je in één keer veel foto’s beter.

Lees meer en volg het stappenplan in dit artikel

Tutorial Portretten dramatisch bewerken

In deze walkthrough laat portretfotograaf Justin Lim zien dat het in Luminar 4 extreem eenvoudig is om dramatische bewerkingen in een portret te maken. En daarbij bedoelen we natuurlijk geen cosmetische ingrepen in het gezicht van je model. Justin maakt van een onderbelichte foto een prachtige, heldere en kleurrijke portretfoto.

Klik hier om meteen naar de tutorial te gaan

Tutorial Van man naar leeuw in vier minuten

Wil je nóg drastischere aanpassingen maken in een portretfoto? Bekijk dan eens deze tutorial waarin Gary McIntyre in slechts een paar stappen een mannelijk model omvormt tot een leeuw. De geavanceerde bewerkingen lijken ontzettend tijdrovend, maar Gary laat je nu juist zien dat het in een mum van tijd gepiept is in het programma Luminar 4.

Klik hier om meteen naar de tutorial te gaan

Video: 9 snelle tips voor betere zwart-wit fotografie

Zwart-wit is veel meer dan gewoon een creatief filter dat je op je foto’s kunt leggen. Het verandert je manier van fotograferen. En na het bekijken van deze video van Jamie Windsor zal je precies begrijpen waarom.

 

Tussen de buien door: fotograferen met een lensbal

Heb je lang genoeg binnen gezeten? Dan kun je het erop wagen om tussen de buien door even naar buiten te gaan. Ga niet te ver, de tuin of het park om de hoek is goed genoeg voor creatieve fotografie oefeningen. Ga er eens op uit met een lensbal en bekijk de werel dop zijn kop.

Klik hier om meteen naar het artikel te gaan

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel