5 tips voor herfst fotografie

Redactie 1518

Vallende blaadjes, regen, knusheid, spinnen en de prachtige kleuren van de natuur. Het kan maar een ding betekenen. Het is herfst! Met deze vijf tips maak jij de mooiste herfstfoto's.

1. Licht in de herfst

In de herfst is het licht extra mooi door alle rood oranje gekleurde blaadjes.  Kies altijd een plek met het beste licht. Het warme licht geeft een prachtige glow aan je foto's.

2. Meer verzadiging bij herfst fotografie

Nogmaals, herfst gaat om warme kleuren. Dit kan je op je foto's nog mooier maken door je verzadiging omhoog te halen. Let wel op dat je niet te veel verzadiging toevoegt. Hierdoor kan je foto er nep en over bewerkt uitzien. Laat de foto enkel opvallen door gebruik te maken van een beetje extra kleur.

Lees ook: Vertrouw op 'levendigheid'

3. Kies voor de beste herfst tijd

Wil je echt gaan voor de perfecte kleur blaadjes let dan goed op wanneer je de foto's maakt. Zorg ervoor dat je naar buiten gaat als de blaadjes zo rood mogelijk zijn. Je wilt niet te vroeg in het jaar naar buiten gaan want dan zijn de bladeren nog hartstikke groen, maar ook niet te laat want dan is er geen blaadje meer aan de boom te bekennen.

4. Probeer te fotograferen in mist

Mist is fantastisch mooi. Vooral samen met de warm gekleurde blaadjes. Ook voegt het iets spannends toe aan de foto. Leuk voor Halloween! Mist komt vaak voor in de ochtend als de zon net op is. Is er een moment dat het de hele dag mistig is? Maak hier dan gebruik van! Mist blijft niet voor altijd, de foto's gelukkig wel.

5. Variatie in perspectief bij herfst foto's 

De herfst blijft een bijzonder fenomeen. De blaadjes vallen en dwarrelen elke kant op. doe dit ook met je fotografie. Fotografeer laag en hoog, werk met je perspectief. De vallende blaadjes werken goed voor je dynamiek. Speel hier op in met je perspectief.

Lees ook: Portretfoto's maken in de herfst

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie