5 tips voor creatieve selfies

5 tips voor creatieve selfies

Joni Hendrix 15853
Hoewel er op Instagram meer dan 163 miljoen selfies (met #selfie) te vinden zijn, is het maken van een originele foto van jezelf toch niet zo gemakkelijk. De foto’s zien er over het algemeen allemaal hetzelfde uit. Wil jij een originele, creatieve selfie? Wij geven je tips hoe jouw zelfgemaakte foto eruit springt.

Het woord Selfie is inmiddels opgenomen in de woordenlijst van de Van Dale. Op internet zijn genoeg standaardtips te vinden hoe je een goede selfie maakt, bijvoorbeeld:

  • Zorg dat je er op je best uitziet
  • Let op de achtergrond, dus geen wc-pot of bed met rommel in beeld
  • Geen foto van té dichtbij, zorg ervoor dat je voorhoofd niet de helft van het beeld vult
  • Zoek de juiste hoek, de één vindt bijvoorbeeld een foto van links fijn en de ander van rechts
  • Let op het licht, een foto bij een raam of lamp is een aanrader
  • Gooi een (Instagram)filter over je foto

Met deze basistips staat je niets in de weg om een goede selfie te maken, maar om boven de massa uit te steken zul je meer uit de kast moeten trekken. Daarom geven we vijf tips voor het maken van creatieve selfies:

Vijf tips voor creatieve selfies

1. De juiste hoek? Van onderen!

Veel mensen maken een selfie van boven, omdat dit je gezicht mooier uit laat komen. Ook wordt er vaak een foto van de rechter- of linkerkant van het gezicht gemaakt. Toch is het leuk om een keer een foto van beneden te maken. Gooi je haren lekker los en trek een gekke bek of lach (dat werkt namelijk altijd).

2. Schaduw

Ga eens naar buiten en speel met je schaduw. Gebruik de omgeving om je foto leuker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld met bloemetjes een gezichtje in je 'schaduwhoofd' creëren. Dit maakt de selfie een stuk speelser en het is ook gemakkelijker, want je hoeft je arm geen meter meer uit te steken.

3. Gebruik reflecties

Verlaat het huis voor een selfie-uitje. Zoek in de straten naar leuke plaatsen waar je jezelf in de reflectie ziet. Denk aan de achteruitkijkspiegel van een motor of auto, bolle verkeersspiegel of een zonnebril met reflecterende glazen.

4. Voor de helft

Probeer eens wat anders. Geen selfie meer van je hele gezicht, maar fotografeer het eens voor de helft. Je kunt bijvoorbeeld gaan liggen of je telefoon of camera horizontaal houden. Wees creatief!

5. Gebruik attributen

Maak je foto vrolijker met wat leuke attributen. Je kunt bijvoorbeeld zelf een praat- of gedachtewolkje, snor of kusmondje maken en dat op een stokje plakken. Houd dit er op de foto bij en het geeft meteen een grappig effect. Geen zin om te knutselen? Pak een bloem of iets anders wat je selfie-waardig vindt. Doe gewoon je ding en de foto wordt zeker een succes!

Wil je meer creatieve selfies zien? Kijk eens naar dit voorbeeld van de Zuid-Afrikaanse krant Cape Times. De krant toverde voor een reclamecampagne een aantal wereldberoemde foto’s om tot selfies.

Ga je toch liever voor de klassieke selfie? In deze video geven fotomodellen je selfietips.