5 tips voor creatieve productfotografie

Redactie 1949
Productfotografie moet je zo creatief mogelijk aanpakken voor de meeste aandacht. Jouw doel is om het product te verkopen maar dat gaat lastig als de foto geen indruk maakt op de klant. Met deze 5 tips hebben jouw productfoto's een streepje voor.

In de video van Cooph worden 5 tips gegeven voor creatieve productfotografie. Doe hier je voordeel mee.

 

 

Tip 1 zwevende producten in je foto

Een zwevend product trekt de aandacht. Hang het product voor de achtergrond op met visdraad. En maak een foto. Maak vervolgens een foto van de achtergrond. Importeer beide foto's in Photoshop. Knip het product uit en plak hem over de foto van de achtergrond. Nu is de achtergrond goed belicht zonder schaduw en is het product vrijstaand van de achtergrond. Eventuele visdraadjes kan je makkelijk wegwerken met de kloonstempel.

Tip 2 platte productfotografie

Zorg voor een mooie ondergrond die past bij het product. Kies meerdere producten die bij het hoofdproduct passen om er een geheel van te maken. Let hierbij op kleur, materiaal en doelgroep van het product. Maak de foto recht van boven. Hierdoor krijg je een soort collage. In de video gebruiken ze veel hout, leer en stoere producten.

Tip 3 zwevende handen

Gebruik direct licht op de achtergrond. Hiermee krijg je de sterkste schaduw. In de video laten ze zien hoe een camera word gefotografeerd. Dit doen ze door de camera vast te houden aan de riem van de camera. Dit doen ze met handschoenen aan om net iets meer speelsheid aan de foto te geven. Vervolgens maken ze net als bij tip 1, een foto van de achtergrond.  Importeer beide foto's in Photoshop. De foto met de producten komt voor de achtergrond.  Knip de armen van de foto maar laat de handen met handschoenen staan. Nu lijkt het alsof alleen de handschoenen de camera vast hebben. Vergeet de schaduw niet tot de hand bij te werken.  

Je kan de handen ook op een andere manier laten zweven. Pak 2 gekleurde vellen papier, het liefste A2 formaat. Snij in het midden van de vellen een cirkel. Maak de cirkel zo groot dat er een hand doorheen past. Hang de vellen papier op. Deze vellen papier worden de achtergrond van de foto.  In de video wordt er gebruik gemaakt van een watermeloen en een mes. Laat iemand het mes vasthouden met zijn of haar hand door de het gat en iemand anders de watermeloen via het andere gat.

Tip 4 spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Spiegels kunnen je productfotografie net wat leuker maken. Als voorbeeld in de video wordt een camera gebruikt. De camera ligt plat op het oppervlak. De riem wordt daar boven neergelegd. De spiegel plaats je achter de camera waardoor de riem doorloopt in de spiegel. Voor verschillende perspectieven kan je de spiegel achter een product lichtjes kantelen.  Kijk wel uit dat je niet jezelf fotografeert via de spiegel of dat de flits in de spiegel reflecteert.

Tip 5 natuurlijk licht bij productfotografie

De grootste lamp die gebruikt kan worden bij productfotografie is de zon. Productfoto's buiten  maken is daarom ook zeker aan de raden. Wil je productfotografie nu echt groots aanpakken? Maak gebruik van een drone. In de video wordt gebruik gemaakt van een jas. Leg je jas in het gras, stijg op met de drone en maak een unieke foto.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie