5 cadeau ideeën onder de 20 euro voor voedselfotografen

5 cadeau ideeën onder de 20 euro voor voedselfotografen

Redactie 669
Heb je toevallig een zogenaamde ‘food photographer’ in je kringen zitten en weet je maar niet wat je moet kopen voor de feestdagen? Geen zorgen! In dit artikel lees je vijf ideeën voor fotografen die dol zijn op eten.

Fotograaf kopfoto: Rajesh TP

Tips voor cadeaus voor voedselfotografen

Linnen servetten

Als je ooit hebt geprobeerd om een ​​servet er uit te laten zien alsof deze stijlvol aan de kant is gegooid, weet je waarom veel voedselfotografen die eten fotograferen vaak dergelijke dingen vervloeken. Servetten van linnen maken dit werk een stuk eenvoudiger. Neem een kijkje op de Instagram-pagina van de fotograaf aan wie je het cadeau wil geven: vaak kan je daar het kleurenpalet terugvinden waar deze graag mee werkt.

Fotograaf: Lisa Fotios

Lees ook: Influencer veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor poging stelen domeinnaam

Taartplateau

Elke fotograaf die zich richt op eten heeft er één nodig: een taartplateau. Nog leuker dan de standaard taartplateau’s die je in de winkel kan terugvinden zijn de taartplateau’s die je in tweedehandswinkels vindt. Uniek & al een keer gebruikt, waardoor het geheel een minder klinische uitstraling krijgt.

Vinyl achtergronden

Vinylachtergronden zijn perfect voor voedsel- en stilleven fotografen. Ik heb het al eerder gedeeld maar ze zijn voor een habbekrats te vinden op Aliexpress of andere buitenlandse webshops. Wel op tijd beginnen met bestellen: het duurt meestal een tijdje voordat alles is binnengekomen.

Lees ook: Grappige low-budget remake van de trailer van Star Wars: The Rise of Skywalker

Saladelepels

Ook saladelepels heb je in alle vormen en maten. Prachtig zijn saladelepels van een bijzonder hout, bijvoorbeeld acaciahout. Zorg er voor dat je er op let dat de saladelepels die je kiest niet te oranje zijn.

Bijzondere kommetjes

Fotograaf Trang Doan

Welke fotograaf die dol is op eten heeft er nu genoeg kommetjes? Haal niet heel veel van dezelfde kommetjes, immers wil je niet dat elke foto die je maakt hetzelfde is. Ga in plaats daarvan op zoek naar bijzondere kommetjes in alle soorten en maten.

Andere cadeautips voor voedselfotografen

Heb je ook nog een cadeautip voor voedselfotografen? Deel hem hieronder!

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie