Urban Exploring in Europa

4 urbex locaties in Europa

Aimée van Vuuren 1404

Bij urbex-fotografie, het fotograferen van verlaten en meestal verboden plekken, heb je uiteraard informatie nodig over waar je precies naartoe kan om foto’s te maken. Als beginnend urbex fotograaf wil je het vaak iets dichter bij huis houden. Wij geven je 4 urbex locaties binnen Europa.

1. Berlijn – Tempelhof

Midden in de grote hoofdstad van Duitsland ligt een verlaten vliegveld. Het is legaal terrein en je kan met een tour over het vliegveld dwalen. Niet alleen is er een vliegveld maar ook zijn er kantoren, ondergrondse bunkers en kamers voor amusement die je kan bezoeken.

2. IJsland - Solheimasandur

Nadat de locatie te zien was in het televisieprogramma ‘’Wie is de Mol’ zijn er steeds meer reizigers die foto’s willen maken van dit vliegtuigwrak in IJsland. Als je het niet erg vind om de cliché locaties op te zoeken als je urbex foto’s wilt maken is dit een leuke reis om te maken.

Lees ook: Urbex-fotografie: verlaten schoonheden

3. Duisburg – Landschaftspark Duisberg-Nord

Deze urbex locatie is te vinden op het terrein van de voormalige staalfabriek Thyssen-Eisenwerk. Tot 1985 werden er dagelijks enorm veel ijzererts verwerkt en draaiden de ovens op het terrein elk uur van de dag. En het allermooiste: als fotograaf kan je er heen zonder regels te overtreden want het is legaal terrein.

4. Oekraïne - Tsjernobyl

Tot de kernramp van Tsjernobyl woonden er ongeveer 15.000 inwoners, nu is het verlaten. Inwoners werden geëvacueerd nadat er radioactieve straling vrijkwam uit een kernreactor en het is nog steeds verboden om in het gebied te wonen. Er worden al wel weer reizen georganiseerd in sommige gebieden van de stad waardoor. Dit zijn wel een aantal urbex foto’s waard dus.

Lees ook: 4 tips voor urbex-fotografie

afbeelding van Aimée1

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée