3 manieren waarop jij een betere fotograaf wordt

3 manieren waarop jij een betere fotograaf wordt

Senta Bemelman 1296
Lijkt het alsof jouw groei stagneert en zoek je naar nieuwe manieren om jezelf als fotograaf te ontwikkelen? Probeer een van deze drie manieren uit om een stapje verder te komen!

Leren kost tijd, het is mogelijk dat je niet direct profijt hebt van deze tips. Maar herhaling is de sleutel tot kennis en daarnaast baart oefening kunst. Geef niet op als je het niet direct je eigen kunt maken.

Kijk videotutorials

Stoffige boeken of uitgebreide geschreven tutorials kunnen taai van stof zijn en ook lastig behapbaar omdat je zelf het praktische gedeelte moet visualiseren. Daarom zijn videotutorials een uitkomst, omdat je de fotografen zelf aan de slag ziet. De fotografen geven vaak handige tips en trucs die zij uit ervaring weten.

Bovendien kost het kijken van een video vaak weinig tijd. De meeste tutorials zijn tussen de 3 en 15 minuten lang. Probeer dagelijks, of en aantal keer in de week, deze video’s te kijken en eventueel ook zelf uit te proberen.

Herken je fotografiegewoonten en doorbreek deze

Fotografeer jij vaak de zonsondergang of schiet je alleen dierenportetten? Stop hiermee! Je hebt veel voorkeuren of gewoonten waarin jij misschien wel vastgeroest zit. Probeer andere hoeken en standpunten uit. Gooi het roer om tijdens de nabewerking. Kortom: probeer nieuwe dingen uit.

Omdat jij jezelf uitdaagt, kom je ook een stapje verder in het leerproces. Misschien kom je erachter dat landschapsfotografie toch jouw ding blijkt te zijn, ookal had je voorheen je zinnen gezet op de sportfotografie.

Wees kritisch

Op sommige momenten is reflecteren belangrijk. Merk je dat je tegen een creatieve blokkade aanloopt? Pak dan je archief erbij en kijk wat je kan verbeteren. Probeer je fotografiegewoonten op deze manier ook te herkennen. Vraag je ook af wat voor jou een goede foto is en waardoor je een foto mislukt vindt. Wees kritisch op jouw eigen werk. 

Welke manier ga jij vandaag testen?

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta