Vang jij de essentie van winter?

15 tips om een winters landschap te vangen

Redactie digifoto Starter 5406

De winter is een mooi seizoen om de natuur in te trekken en foto’s te gaan maken. Hierbij een aantal tips om een winters landschap zo mooi mogelijk vast te leggen!

De winter opzoeken

Ben je van plan ergens naar toe te gaan waar de kans wat groter is op een meter sneeuw? Lees dan gauw verder. In dit artikel delen wij een video met jou waarin Toma Bonciu vijftien tips geeft voor prachtige natuurfoto’s in een winters landschap.

Toma Bonciu

Bonciu is een Roemeense autodidact natuurfotograaf. Zijn tutorials die hij deelt op YouTube zijn keer op keer leerzaam. Tevens laat hij je verbluffend achter met de foto’s die hij je laat zien. In Deze video deelt hij vijftien tips met zijn kijkers om de essentie van de winter vast te leggen op de gevoelige plaat.

De video

Tips die voorbijkomen zijn onder andere hoe je een mistige winterochtend vast kan leggen op een mooie manier, en hoe je de zonsopkomst vast legt. Ook vertelt hij je hoe je mooi en afwisselend gebruik kan maken van kleur of zwart-wit fotografie. Ook geeft hij tips om bomen, bedekt onder sneeuw te fotograferen, en hoe je de foto’s zo ‘leeg’ mogelijk kan houden, maar toch zo bijzonder dat het een verhaal verteld. Ook ontzettend gaaf: maak foto’s terwijl het sneeuwt!

Bekijk de video hier onderaan dit artikel:

 

Heb jij een paar fantastische winterfoto's gemaakt? Wij zijn er benieuwd naar, deel ze in onze gallery!

Doe wat inspiratie op en bekijk hier een mooi winters landschap van Dick Van Schagen.

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie